Då var man hemma igen efter en toppen mini semester. Vi har hunnit med så himla mycket på de här dagarna. Då jag är flygrädd så är det alltid lite jobbigt med själva resan. Då vi flög ner så såg jag att flygvärdinnorna var minst 50 plus vilket kändes tryggt. För hade det varit farligt att flyga så hade de nog inte nått den åldern.  Det var då ingen snygg landning och start i Amsterdam där vi mellanlandade. Men det gick ju bra som ni förstår.

Vi bodde i en lägenhet i ett supergammalt hus i ett kvarter som hade hus från 1300 talet. Jätte häftigt, vi fick förstås sätta en hink på golvet i köket då grannen ovanpå duschade.... snacka om vattenskada. Men annars var den okej. Lägenheten låg i närheten av Picasso museet, dit vi förstås var, och nära den stora gatan La Rambla. Där hände det nåt spännande hela tiden.

Hela Barcelona är ju som ett enda stort museum. Varenda kåk är ju värd att se, så himla gamla och fina. Några av de mest kända som vi såg var  b.la de konstiga hus som Gaudi är upphovs man till, Casa Mila och Casa Batlio bl.a. Vi besökte den häftiga La Sagrada Familia som nog aldrig kommer att bli riktigt klar (tror jag) men vilket otroligt byggnad. En massa andra kyrkor och katedraler som jag nu inte kommer på namnen på såg vi oxå. Vi tog linbanan upp till Montjuice, som är ett gammal fort  med en otrolig utsikt över Barcelona, och olympia stadion.

De har en jättehäftig saluhall där de säljer allt. Då menar jag allt...Fy fan jag mår nästan illa då jag tänker tillbaks. Men nog var det färskt alltid, allt som kom från havet levde fortfarande. Sen allt från kor och får. Det var penisar, pungkulor, komagar och huvudena tex. 

Vädret var rätt okej så vi kunde sitta ute och dricka Sangria och äta Paella eller Tapas. Finns ju många fina parker att sitta i. Sen hann vi ju med en hel del shopping oxå. Nä nu får det vara nog surrat om min resa för idag. Tog självklart många bilder, men de bästa bilderna finns ju egentligen på vykort. Lägger in några senare då jag fört över dem.

Men summan av kardemumman är alltså att jag älskar Barcelona. Sen att få åka med barn och barnbarn är ju helt fantastiskt roligt. Mina fötter kommer nog inte vara sig lik efter den här resan, men det var värt det. Synd att jag inte hade stegräknaren med. Var där -93 men det kommer nog inte att dröja lika länge innan vi återvänder.

     Så här glada var L. och jag över att få vara i Barcelona.