Visst är det fint med maskrosor som sätter lite färg både här och där. Jag har då inget emot att de hälsar på i vår gräsmatta, men däremot så klarar inte L. av att se dem. Rycker upp dem direkt. Har inte riktigt förstått varför han lägger ner  sån energi på detta. Men så läste jag i en av mina bloggvänners blogg att hon tänkte göra maskros saft. Då kom jag på det.

För många år sen så gjorde jag maskrosvin. På den tiden drack vi väldigt sällan vin överhuvudtaget så om det smakade bra eller inte kan jag inte svara på. Men L. drack några glas i alla fall och blev blind!!!! Det var vad han sa......Visst kan man skylla på att det är fel på drickat om man börjar vingla och man behöver en blindkäpp för att ta sig fram. Men det skedde ett under, för dan efter så hade han fått sin syn tillbaks. Än idag så är han helt övertygad om att det var maskrosornas fel. Sen fick jag receptet på rödbetssherry som jag även testade att göra. Då vågade han inte smaka utan sa att det var kärring dricka. Men konstig nog så tog det slut. Och jag lovar att inte var det då jag som drack upp allt. En tio liters hink?????

Visste ni att Maskrosor betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation. Så hädanefter får nog L. ta och lägga dem i en hink då han han rycker upp dem. Om jag inte gör vin så kanske blir det saft. Tål att täka på.

Känns så otroligt underbart att veta att jag har en ledig dag i morrn. Hade tänkt ta en städrunda i huset men har ju såååå oooont i bröstet fortfarande. Är lite orolig då det är under bröstprotesen det onda sitter. Lite svårt att känna efter där då mitt bröst är som en enda hård klump.(men riktigt snyggt) Men nån sa att det nog är en upp hakning eftersom det gör mest ont då jag andas, hickar eller nyser. Plötsligt just idag så har jag blivit allergisk tror jag. För oj vad jag nyser. Det må väl inte vara maskrosorna jag inte tål. Får väl ringa "strumpan" naprapaten och be att han kollar i morrn, vi åker ju till Marmaris på Onsdag och då vill jag vara piggelin.

Förresten så skiter jag i om det är lite dammigt hemma.Då dammtussarna är så stora att om jag får besök och de frågar vad hunden heter, då är det dax att städa.