Har ni hört talas om Mars One? Det är den mest riskfyllda expeditionen i mänsklighetens historia. Fyra människor ska 2024 åka upp till Planeten Mars och bo där resten av sina liv....Resan dit tar cirka 7 månader. Snacka om resa!!

Nu finns det ju några problem....det finns inget syre där....det finns inget vatten....Förmodligen kommer forskarna att lösa det problemet, men maten då? Jo de tror att de kommer att kunna odla lite inne i växthus med LED-lampor och växterna gödslas med Astronauternas urin och avföring.  

Nu är jag verkligen inte så smart, men vad i fridens namn ska de pissa och skita av då det inte finns nåt att äta??? De kan ju ta med sig lite myror och kackerackor så de får i sig lite protein förstås, men det lär ju inte komma ut så mycket av den födan. Och vad ska de dricka? Hmm... nu finns det ju is  på Mars? Men hur smälter de den då det kan bli - 88 grader på natten? 

Intresset är i alla fall stort för det är 202 586 sökande och det återstår endast 705 stycken. Målet är att flera bosättare ska följa efter så att det så småningom blir 24 stycken och så kanske nån blir lite kär och så har det blivit 25 osv. En tanke som slår mig är att då ett år på Mars är 669 dagar hur  gammal kan man då bli. Bara hälften eller....

Jag hittade ett test som man kan göra för att se om man har rätt mentalitet och fysik för att bosätta sig där....Det visade sig att jag får allt hålla mig här på Jorden. 

Oj,oj....Även om man blir klok av erfarenheter och erfarenheter får man av dumheter. Så kan jag inte låta bli att oroa mig över om dessa kloka vetenskapsmän har gett upp hoppet om att rädda vår Jord? Ska vi förstöra en planet till nu.... 

                  Hej och hå nu kör vi vidare med den här veckan.

                  Även om vår Jord har lite sår så tycker jag den är fin

                                            

        Mars ser ju inte ut att vara ett dugg trevligt,ställe att bo på   

                                       

                              Men det finns en Mars jag bara älskar....

                                 

                             (självklart har jag inte tagit bilderna själv utan lånat från nätet)