Fick akut ont i en tand i Måndags, men tänkte som jag ofta gör att det är nog bara nåt tillfälligt. Men se det var det inte utan på Onsdags morgon ringde jag folktandvården och fick en återbudstid kl.9.30. Tack vare min snälla kollega så kunde jag sticka ifrån jobbet den stunden. Klockan hann bli 9.45 innan det blev min tur att komma in,  vilket var okej. Men jag satt och läste medan jag väntade att om jag kommer försent, uteblir eller ringer återbud strax innan så kostar det 350:- extra. Att jag fick vänta i en kvart och förlorade arbetstid var det ingen som tog hänsyn till. Men jag ska väl vara tacksam som fick komma....

Tandläkaren frågade mig i vilken tand jag hade ont. Jag gapade och pekade på tanden och vips så var den lagad och allt var över på 15 minuter. Men det var då jag kom till kassan som jag insåg att det största hålet skulle jag få i plånboken.... 1360:- !!!!!! Utav dom var 350:- för en extra undersökning hon hade gjort???? Men det var ju jag som hade pekat ut den onda tanden, hon såg inte ens åt nån annan tand trots att jag gapade som en fågelunge. Men jag ska väl vara tacksam som fick komma.....

Började grubbla på en frisktandvårds försäkring. Tror att den skulle kosta mig ca. 200:- i  månaden. Hmmm....jamen då var det kanske inte så dyrt ändå att fixa tanden. För 200:- × 12 månader är ju 2400:- Så det innebär att om jag ska komma upp i den summan så måste jag se till att jag får ett till hål i år. Eller så sköter jag gaddarna och sparar ihop till 3 hål nästa år eller en liten rotfyllning kanske.

Nä, bäst är att vara rädd om sina tänder och se till att man slipper glasögon och att bilen inte pajar för då har man sparat slantar minsann.

                            Men det finns ju andra sätt att bota tandvärk                                  

                    

                                                      Lånat bilden från nätet