Har berättat förut att då jag lyssnar på kvällspasset i P4 så väcks många minnen till liv. Inget undantag i går då frågan var om lyssnarna hade misslyckats i köket nån gång.

 Nu skvallrar jag på stackars Lennart igen. (förlåt)

 Detta var för en oherrans massa år sedan och jag slutade lite sent den här dagen. Hade tagit fram Lever på morgonen som jag tänkte göra i ordning då jag kom hem. Då Lennart kom hem före mig så ville han överraska mig med en färdig middag. Nu är det så att spisen var mitt revir och är så fortfarande. Men visst blev jag glad då han hade lyckats göra i ordning en Levergryta. Det var ju inget jag brukade tillaga så ofta.

Han hade kokat potatis och tagit fram Lingonsylt så allt såg perfekt ut. Han var så mallig och hade rosor på kinderna efter att ha stått där i värmen. Vi satte oss och jag tog för mig av maten. Tyckte att han kanske hade kunnat skära Levern i lite mindre bitar, men nu ska jag inte vara sån.....Jag tog kniven för att dela den i mer lämpliga bitar. Men det gick bara inte. Hur jag än försökte så sjönk Levern bara ihop för att sen sprätta upp igen. Jag tog i ännu mer och nu började även jag få rosor på kinderna men av en annan anledning. Jag tittar upp och ser hur Lennart smaskar på och ser så nöjd ut.

Då jag gör ett sista försök så ser jag att min Leverbit är lite gul och grön. Vad är detta? Kliver upp och går fram till vattenkranen för att spola bort såsen för detta måste bara undersökas......I min hand har jag en Scotch Brite svamp!!! Hmmm....Antingen så låtsas man som ingenting och fortsätter att äta av den riktiga levern som ligger i grytan eller så gör man kocken ledsen. Tyvärr.....det gick bara inte att fortsätta att äta. Den där svampen hade ju varit med i köket ett tag så....Det fick bli lingonsylt och potatis för min del.

Anna Skipper sa ju att man blir vad man äter. Men vem faan vill bli en Scotch Brite svamp?

Men Lennart om du läser detta så: 

 BÄTTRE ETT FAT KÅL MED KÄRLEK ÄN EN GÖDD OXE MED HATBildresultat för roliga kockar