Visst är det väl lite ovanligt att ha en stor fluga inomhus i November? Den här flugan har jag döpt till Pinoccio. Den har bott hos oss sen tidig höst och då jag är skrockfull så vågar jag inte ta ihjäl den. Men då den är som så många andra flugor väldigt närgången så har den ju fått sig en dask lite då och då. Nu är min fråga kan flugor få hjärnskakning? Jag tror då inte det. Ibland har den legat där på rygg och sett helt livlös ut för att en stund senare flyga iväg som om inget har hänt. Och vad jag kan se så har den då ingen hjälm på sig. 

Jag började för några år sen att göra en egen adventskalender till Emelie. Jag gör små paket som jag skriver datum på och lägger i en fin korg. Jag tycker inte om de där kalendrarna som man skall ha pyttesmå paket eller de där godiskalendrarna. Men herregud vilket sjå jag har för att hitta nåt att slå in. Hon börjar ju bli rätt så stor nu så det blir bara svårare och svårare (och dyrt) men då jag vill hålla på traditionen så fortsätter jag. Nu har jag hittat 6 paket så det är bara 18 kvar. Suck.

Om jag inte jobbar kvällen så brukar jag ofta hamna framför TV:n och se halv åtta hos mig. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag skiter egentligen i vad de lagar för mat för det finns så många matlagningsprogram, utan jag tycker det är så kul att se hur folk bor. Att få kika in hos vanliga människor man inte känner. Men nu missar jag ett par kvällar då det är badis som gäller Tisdag och Onsdag kväll.

L. och jag är väldigt olika då det gäller att prata känslor. Jag vill ofta berätta hur jag känner och upplever olika situationer. Men jag vill att han bara ska lyssna. Vill inte ha några goda råd utan vill bara prata av mig oftast. Trodde jag var ensam om att känna så tills jag hittade en text i en bok av Kay Pollak som jag tyckte stämde in så bra på mig. Så nu delar jag med mig av den och säger natti,natti.

                                           

LYSSNA

När jag ber dig lyssna på mig
och du börjar ge med goda råd
har du inte gjort vad jag bett dig om.

När jag ber dig lyssna på mig och du börjar
förklara varför
jag inte ska känna som jag gör,
trampar du på mina känslor.

När jag ber dig lyssna på mig och du tycker att
du måste göra något
för att reda ut mina problem sviker du mig,
hur underligt den än kan låta.

Kanske är det därför som böner hjälper en del
människor.

För gud är stum och hen ger inga goda råd eller
försöker "greja" saker och ting.

Han lyssnar bara och låter mig klara mig själv.

Så lyssna bara på mig är du snäll
och om du vill prata kan du väl vänta på din tur
en liten stund

så lovar jag att lyssna på dig.

Anonymous