Vår simhall och många andra har ett stort problem med att folk är så dåliga på att tvätta sig innan de hoppar ner i bassängerna.  Många tror att ju mer klor det luktar, ju renare vatten... det är inte sant. För ju smutsigare vatten ju mer klor måste ju användas. Då smuts från våra kroppar och hår kommer i kontakt med kloret så bildas det en farlig gas som heter kloramin och det är den som luktar. Så om du tycker att håret luktar klor så beror det på att du inte har tvättat dig ordentligt. Tänk så många olika hårprodukter vi använder som måste tvättas bort före badet....Denna gas är ohälsosam att inandas och tänk då på oss som vitsas i den miljön hela dagarna. För jag vill inte använda en sån här mask då jag jobbar....Så låt oss slippa lukten av badhus.

                    Bildresultat för farlig gas      

Det sägs att renlighet är bästa smycket. Men det finns en man i Iran som fullkomligt skiter i detta. Han är 80 år och bor i ett hål i marken . Han har inte tvättat sig på 60 år!!!!! Han äter dessutom bara rutten mat och dricker smutsigt vatten. Han röker pipa men använder djuravföring som tobak.... Undrar just vad som skulle hända om han skulle hoppa i en simbassäng?  Värsta gasexplosionen kanske. 

 Även början på 1900 talet så hade man bad regler som måste följas. Kolla här:     

                         
            

   Jag är ju uppväxt i en liten by, men trots det så fanns där ett badhus. Det stod på min farmors tomt och det rann en å alldeles bredvid varifrån man då tog vattnet. Det var fallfärdigt och många, många år sedan det användes. Det sägs att det var kolarna som kom dit och skrubbade sig rena efter sitt tuffa pass där vid milan. Vi barn var jätte rädda för att gå in dit då vi trodde att det spökade...och vem vet vad som hade hänt där efter att gubbarna tagit sig en eller två supar för att fira sin ledighet......

Förresten så har även vi ett eller flera spöken nere på mitt badis. Ska berätta om dem en annan gång....

        KRAMELIKRAM