Visst luktar nygrillad kyckling gott? Det tycker jag oxå men......Igår var vi på stranden hela dan och då vi kom hem så var vi så tvär hungrig, så jag slängde mig på cykeln och rullade ner till Hemköp. De har så god billig nygrillad kyckling där. Så det fick bli en sån. Jag tog en pippi och stoppade den i en vanlig plastkasse. Kände att det skulle vara gott med en öl till så jag rusade in på bolaget. Då känner jag lukten!!! Jag stinker grillad broiler. Då luktar det inte gott längre. Inte där på bolaget. Ser att folk rynkar lite på näsan och tycker nog att min parfym är lite ovanlig. Då jag kommer fram till kassan säger kassörskan: "Jaha det blir grillat till ölen känner jag. Vet du att ibland kommer kunder in med jordgubbar och GUUD vad det luktar gott" Jag nickade bara och skyndade mig att cykla hem igen.

På tal om lukt och bolaget, så berättade min dotter att för nån helg sen då de var där för att köpa vin så stank det nå så djävulskt mycket skit så hon fick skippa vinet helt enkelt. Då ser de att av två kassor som var öppna så var det bara kö i en. I den andra stod en ensam man med en vinflaska. Det var han som hade misslyckats. Det var skit nerifrån fotknölarna upp till midjan. Han hade nog druckit nåt hemkört tidigare. Kassörskan tog betalt sen stängde hon kassan och sprang därifrån.

Det är dessa doft (säger man kanske lukt om det doftar illa) upplevelser som fick oss att göra en utflykt till Surströmmingens huvudstad idag, nämligen Ulvön. Där man tillverkat surströmming i över 100 år. Hoppas att ni orkar hänga med:

 Vi fick åka med denna båt som är byggd 1908 men tyvärr har de gjort om den så den är inte lika vacker idag.

 Så kom vi fram till  pärlan i Höga kusten Ulvön. Jag förstår att Höga kusten har blivit världsarv av Unesco år 2000.

Detta är gamla kapellet på ön.

   Och den senare kyrkan som snart är 400 år (tror jag det var)

 Självklart finns där en handelsbod.

 Och en brandstation.

 I hembygdsgården så sov "Lubbe" Nordström på den tiden då han arbetade som fiskare bl.a.

Här står Ulven själv.  

 Detta är den röda Nordingrå graniten som bara finns  där och på ett ställe i Finland men som då heter nåt annat förstås.

 Tyvärr så var det inte öppet i salteriet idag så vi kunde få se hur det går till att tillverka denna delikatess som surströmmingen är. Så vi fick åka hemåt och njuta av denna fantastiska kust istället som jag har runt hörnet. 

 Men en underbar dag hade vi, förutom en liten tråkig händelse. L. snubblade då han skulle fota med sin telefon och hoppsan sa så låg den på havsbotten. Han som hade köpt en som skulle tåla både stötar och vatten. Dessutom hade den sim kort. Men vi får fixa en flytväst till nästa mobil då vi ska ut på sjön.

Nu fortsätter jag att njuta av sommaren och hoppas att alla ni andra oxå gör det. Puss och kram