Gissa om  det blir fint på vår tomt. Nu har jag grävt upp stora delar av gräsmattan och sått nytt gräs. Planterat nya buskar och perenner, sågat av fula kvistar  osv. L. har slipat och målat om trädgårdsmöbler. Nu hoppas jag bara på den där värmen som de lovat ska komma till Pingst.

Gissa om jag blev glad i morse. Vid fikat satt jag och smågnällde lite över att jag jobbar hela Pingsthelgen och de har ju lovat så fint väder. Då fick jag veta att vi har stängt på Söndag. Hade totalt glömt bort det. Hur man nu kan glömma det. Jippi, nu blir det bara Lördagen som jag behöver jobba.

Visst är det okej att skratta åt folk som gör bort sig eller är lite klantig så länge de skrattar åt sig själva? För nån dag sedan så kom L. hem och garvade så han nästan inte kunde prata. Han hade precis kommit hem  från affären där även en äldre man i rullstol var. Rätt som det var så nös gubben och då flög löständerna iväg med en väldans fart ut över golvet. Mannen skrattade högljutt och undrade om nån kunde plocka upp dem till honom. Visst han fick hjälp av en vänlig dam. Sen var det många som gick runt där på Willys med ett leende på läpparna. Jag kan se framför mig hur han såg ut då han log sitt allra största leende och tänderna flög iväg under grönsaksdisken. Ja  det var riktiga lös-tänder det

Kom just att tänka på en låt som Ewert Ljusberg brukar sjunga. Han har gjort om texten i Elvis fina  Love me tender. (Nu blir det på norrländska)

                             LÅN MÄ TÄNDER

                                

                 

"lån me tändran, lån me gom
je ske ut å fri
Je ske sång för jänta mi blister å stå i
Män de bäre bläs å fräs, hur än je tar i
De en fan omöjla å få te nån melodi..."

"Lån mej tänder lån mej gom, jag skall ut å fria
Jag ska sjunga för jäntan min och vissla och stå i.
Men det bara blåser och fräser hur jag än tar i.
Det är fan omöjligt att få till någon melodi.
Lån mej tänder lån mej starkt (brännvin) det är grejorna 
som jag behöver om en kvart om jag ska bli omtyckt.
Stoppa in gröten jävligt fort glöm för fan ej bort,
jag har varit med och betalt plus ett mesialt ..."