Visste ni att det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela 7.5 år längre än pessimisten. Det sägs att vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutänden på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln. Kom att tänka på detta idag då jag mötte en kund  som verkligen kämpade för att förkorta sitt liv. Ursäkta språket, men jisses viken surpuppa! Tänk om hon även tillhör dessa riskgrupper:

Hon kanske arbetar i en bullrig miljö och har en trafikerad gata med massor av avgaser utanför huset. Aj,aj... för buller är den näst skadliga föroreningskällan av alla - efter luftföroreningar.

Hon kanske tar en blodig biff till middagen...inte bra... för då förkortar hon sitt liv med 12%.

Eller en hamburgare och ett glas öl till...Hmmm...då ligger hon minus över 8 år.

En cigarett kanske smakar gott efter käket....se där ...då är det 10 år till som ska bort.

Sen kanske hon sätter sig framför TV:n... oj,oj....nu förkortar hon livet med 27 minuter.

Det hela kan ju rättas till med lite vitamintillskott och en banan.....icke sa nicke... då är det verkligen risk föra att hon tappar några år till.

Jag kan fortsätta att räkna upp sånt som jag läst är farligt. Men....

Summan av det hela är att om hon utsätter sig för allt detta så kommer hon att förkorta sitt liv och borde aldrig ha hunnit börja första klass. Så hon lever verkligen på övertid.

Hon får ta och tänka till lite nu.... Kanske borde hon flytta långt in i tysta skogen utan föroreningar och tillsammans med en clown som roar henne. Grilla köttet svart och till det ett glas vatten. Tugga på björklöv istället för en cigg och kolla på månen istället för TV. Vitamintillskottet får bli blåbär och lingon. Leva lite som på stenåldern helt enkelt.

                          Det är inte tiderna som förändras, det är vi.