Jag hatar att bli lurad. Som i Fredags då vi bestämde oss för att skaffa en parabol och byta till Canal Digital istället för kabel och Tele 2 då detta inte fungerar så bra längre. Vi får ett kanonerbjudande och det skulle bara kosta oss 198:- i månaden och då ingår i princip allt. Jag skriver under och känner mig rätt nöjd med mig själv. Men ibland har man liksom graffiti i skallen. Jag glömde att lusläsa vad det egentligen stod i kontraktet. Jag vet att det är mitt ansvar och inte försäljarens fel. Men......den där förbannade KRYPTERINGSAVGIFTEN. Vad är det egentligen? Det hörs ju på ordet att det är nåt jäkla lurt.

Jo det ska jag tala om för er. Det är en avgift som en gång i tiden ingick i totalsumman. Men så fick de för sig att de skulle göra det lättare för oss kunder att se vad det egentligen kostar????? Är jag dum eller? De lade alltså på den där avgiften igen utan att ta bort den först från den tidigare summan. Alltså betalar vi två krypteringsavgifter plötsligt.

De säger att denna avgift tar dom för att de har kostnader för att jag ska kunna se TV kanalerna överhuvudtaget. Sen har de administrativa utgifter. Nämen oj då......Tänkte inte på det....

ComHem gör miljonvinst trots att de har tappat 50.000 kunder tack vare denna avgift som de snor av oss. De säger att pengarna även används för framtida produkter. Men ska de inte fråga mig först om jag vill vara med och pröjsa det?

Så nu blev det 198:- plus 59:- plus 45:-. Alltså 302:- För de tar ju självklart en faktura avgift oxå.

Förlåt, men då jag ändå är lite sur och grinig så måste jag bara få gnälla på alla avgifter som de lägger på fakturan från Härnösands Energi och miljö. Det är extra avgifter för: abonnemang, elöverföring, effektavgift, energiavgift, en fast avgift, lägenhetsavgift och en rörlig avgift dessutom moms på det. 

Jag bor ju inte ens i en lägenhet hur kan de då ta ut den avgiften? Måste googla på det.

Nä jag tror att jag drömmer mig tillbaks till semester och sommar istället för att reta upp mig på dessa lurendrejare.