På antikrundan i går så värderade de bl.a en tavla som Matisse har målat till 20 miljoner och som finns i vår fina konsthall här i stan . Inte illa. Förr så fick de som ställde ut sina tavlor på konsthallen lämna en tavla som betalning och dessa tavlor sitter nu lite varstans i olika byggnader i kommunen. Vi på badis har ju oxå fått låna en hel del konst. De flesta tavlorna är helt okej utom en......

Det sägs att konst är en metod att öppna känslomässiga områden snarare än att illustrera ett objekt. Detta har denna konstnär verkligen lyckats med.

Jag förstår att de har valt motiv som har med vatten att göra men....denna tavla ska alltså föreställa ett barn som sitter i ett badkar, eller är det ett tvättfat? Så långt är allt okej men varför har konstnären gjort barnet så jävla ful? Det ser ut som att ungen har haft en kinapuff i käften då de få tänder han har spretar åt alla håll  och kanter och en näsa som ser ut som ett tryne på en gris. Barnet ser ju livrädd ut, kanske det är nån som försöker dränka barnet? Då ansikten tydligen inte är konstnärens grej att rita så hade det varit bättre om han hade ritat av barnet bakifrån istället. 

 Smaken är ju som baken visserligen och tack och lov så är tavlan placerad lite bakom flötet så det är nästan bara de som åker hiss som ser den. Nu åker ju inte jag hiss som tur är för om jag gjorde de så hade jag nog snabbt tryckt på 1:an och åkt ner till källaren igen om jag möttes av denna förskräckliga syn. Undrar just vad killen som  satt modell tycker om resultatet? 

Jag har fortfarande ingen röst och det verkar finnas hur mycket snor som helst. Har fått gå över till dasspapper istället för näsdukar och är nu inne på min fjärde rulle....okej den tredje...Men det känns rätt okej att sitta inne i stugvärmen idag för det blåser som bara den ute. Fick tyvärr ta mig en liten tur ut då soptunnan hade blåst omkull. Skatorna tyckte det var toppen men inte jag. 

Såg på Berg och Mentzel i Amerika igår och självklart så kom många roliga minnen tillbaks.   

                                         Som här där vi tog oss en fika. 

                

                   Där kunde man lyssna på en gammal goding. Bara att välja.

                     

                  


                      Antingen så är det jätte stort eller så jätte långt

   Enda fördelen med att vara förkyld är att jag har nåt att skylla på så jag slipper    städa. Ha nu en fin Fredag.