Idag var det inte många själar på badis. Åska i luften så det var varmt ute och många var väl på stranden istället. Men inte jag inte. Då jag var helt ensam i receptionen i flera timmar så måste jag roa mig med nåt. Letade fram en kontorskalender som vi använder som en dagbok på badis. Vi skriver om det har hänt nåt särskilt under dagen. Tänkte se vad tjejerna hade skrivit nu i Juli då jag varit ledig. Men det som jag fastnade för var de där förtryckta kloka orden eller aforismer som finns  förtryckt längs ner på varje sida. Oftast brukar man liksom nicka igenkännande eller klicka på gilla knappen om det hade funnits nån.

Men jag hittade några fraser som jag inte håller med om tex: "När man är 20 har man löst världsgåtan, vid 30 börjar man tänka över den och vid 40 finner man dem olösliga" Nej, nej det stämmer inte. Ni ska höra gubbarna i bastun. De är väl 60+ hela gänget. De har lösningar på allt. Oj så kloka de tycker att de är.

Eller den här " Vad är definitionen på ett gott vin? Jo det ska börja och sluta med ett leende" Då jag inte är nån vinälskare så kan jag säga att det oftast börjar med en grimas. Men okej, efter ett par slutar det i allafall kanske med ett leende.

Eller denna " Man har alltid tid till det man vill göra" Nix, jag lovar det gäller inte mig. Tiden räcker inte alls till allt jag vill göra.

Men däremot så gillar jag och håller med Birgitte Bardot då hon säger "Jag är stolt över mina rynkor, det är livet i mitt ansikte"

Då jag läst klart i kalendern så ser jag skylten som visar nödutgången. Visst fan har den gubben ett ben längre? Ska det vara så?


Nej nu säger jag god natt. I morrn är en ny dag. Och kom ihåg det syns nästan aldrig utanpå hur det känns inuti.