Blickade lite bakåt i min blogg och kom då till ett inlägg som jag skrev för nåt år sedan, men som jag gillar. Det är alltså ett gäng gubbar som träffas några gånger i veckan och bastar nere på badis. En Onsdag stannade en av dem till vid kassan och log med hela ansiktet då han sa:

 Om du visste vad jag älskar dessa bastukvällar. Vi är som en bukett med olika blommor.  Så olika i utseende och färg. Vi har varit med om så mycket roligt och tråkigt. Alla har nåt  intressant att berätta då vi har ett långt liv bakom oss. Det känns ibland som då vi gjorde lumpen eller repmöte. Vi försöker lösa världsproblemen, berättar om roliga händelser eller drar en fräckis.

Men så blev han allvarlig då han sa: Så länge vi sitter där utan kläder så är vi som bröder, men sen då slipsen, kostymen eller då nån av oss sätter sig i sin fina Mercedes så hälsar vi knappt på varandra. 

Visst är det tyvärr så. För utan kläder syns det ju inte hur mycket pengar vi har och då är vi alla bara en blomma i en brokig bukett.

                                                      

Då jag och många fler har nätter då det är helt tji att kunna sova. Så tog jag fram min bok "kärringråd och huskurer" för att söka bot på detta. Så nu ska ni få lite tips:

Finhacka lök och koka upp den i mjölk. Sila bort löken drick mjölken innan ni går och lägger er.

En tallrik fisksoppa före sänggåendet kan göra att du bli behagligt dåsig.

Drick potatisvatten.

Lägg dig tillrätta i sängen, slut ögonen och betrakta nästippen med din inre blick. Upprepa för dig själv "Nu ska jag sova" 

Jag lovar att om jag ska dricka lökmjölk eller fisksoppa innan jag lägger mig så kommer jag  få sova själv. Hmmm.... det vore ju faktiskt en ganska bra ide, för då blir det i allafall tyst i sovrummet.  Tål att tänkas på.