Även om ordet verd i Kap Verde betyder grön så växer det i princip inget alls på ön Sal som är en av de tio öarna och där vi var. Det som växer går inte att äta som tex denna Melon. Den växte vilt lite överallt. Då den mognat exploderade den och sen var det inget mer med den....

                           

 Eller denna växt som påminde om vår Sparris. Helt oätlig. Det var ju dumt för nu får de ju importera allt istället.

                                    

Det är helt enkelt öken och sanden som fanns hade blåst dit från Sahara. Men inte för allt så länge sedan så exporterade man massor av salt från saltgruvorna som är byggda inuti en vilande vulkan. Vi badade i en av de salta sjöarna. Gissa om det var häftigt. Det var så salt att man kunde helt enkelt inte simma. Man flöt som en kork och såg inte klok ut då man försökte sig på några simtag. Det luktade ju inte så gott då det stinker svavel. Men då man badat där och inte duschade på 24 timmar så blev man 10 år yngre...tror ni att jag tog en dusch efteråt???

Vi fick gå genom en tunnel som slavarna en gång byggt för att komma in i kratern. Ön har ju en gång varit handelscentrum för Afrikanska slavar.

                  

 Här ligget vi och flyter som korkar och vi måste bara testa om det verkligen inte går att simma. Nix...omöjligt, benen flög bara upp mot ytan.

                

Ingen kyrka var den andra lik. Men de var riktigt fina tycker jag. Det det är mest Katoliker där. Här är en...

 

                 

     Och här en till....

                

Kom man över lite färg så är det bara att måla sitt hus..

                  

 Men de flesta var gråa och tråkiga.  Här är en vy över Espargos som var den största staden på ön. Inte långt därifrån låg Santa Maria där vi bodde.

Nä nu visar jag visst bara en massa tåkiga bilder. Vi var ju på en massa trevligheter på kvällarna oxå. Ingen grisfest men väl en Grease Show.

Eller som här då vi var på en Afrikansk show men....ser ni nåt som inte stämmer på bilden??? Jo där till höger sitter ju Lennart. Vad gör han där? 

     Men han hade ju tränat på att dansa under dagen och ville väl visa upp vad han lärt sig.     

Nä nu ska jag inte trötta ut er med mer bilder men....jag har ju fler så det blir nog ett blogginlägg till från ön Sal och Kap Verde. Nu ska jag bara njuta av Lördagskvällen för ni vet ju vad som gäller NO STRESS.