Har nyss vinkat av Emelie som kom till Farmor och åt frukost innan hon gick till skolan första dan efter sommarlovet. Hon kvittrade på och pratade hela tiden, så jag tror att hon tyckte det var jätte roligt att få börja skolan igen. Även om hon säger att hon gärna hade haft ett litet längre sommarlov. Men det är som jag brukar känna, skönt att få komma in i rutiner igen och få börja jobba samtidigt som det känns lite sorgligt att semestern är över.

Nu börjar ju hon femman men jag kommer så väl ihåg hur det kändes då jag själv skulle börja ettan. Jag kan känna hur det luktade i klassrummet. Inte minst av den starka lukten från stencil apparaten, dåtidens kopierings apparat. Men även suddgummin, pennorna och de vita tavelkritorna luktade speciellt.

Jag kanske har berättat det förut men då det är ett så starkt minne så kör jag med en repris: Innan jag skulle börja skolan så hade vi blivit förvarnade av några killar i tvåan att man fick absolut inte svära i skolan, för då fick man tvätta munnen med tvål. Hujedamej så orolig jag var. Tvål är inte gott! Så jag och min kompis bestämde oss för att börja träna. Vi åt nog inte bara upp en tvål. Min mamma trodde det var råttor som varit framme. Men lite fundersam var hon allt över att råttor käkade tvål. Dessutom att jag var så dålig i magen titt som tätt. Nu behövde jag aldrig tvätta min mun med tvål då jag började skolan, men vet de som faktiskt fick göra det. Har träffat min gamla fröken nere på badis och påmint henne om det, men hon säger att det har hon inget minne av. Tja...vissa saker förtränger man väl. 

Nu kör vi igång Onsdagen, hoppas på en lugnare kväll än igår. Vår nya fina kassadator kraschade!! Blev lite kaotiskt minsann då nu allt är datoriserat. Håll tummarna.

Datorer kan vara opålitliga, men det är faktiskt ännu värre med människor

Var så besviken då jag blundade på fotot som togs på mig i ettan så....
I tvån då jäklar tokstirrade jag på fotografen. Blinkade inte på flera minuter.