Har varit på Julmarknad idag på vårt fina Länsmuseum Murberget. Själva marknaden är väl som de flesta men det är ju så fint där och vi gillar att gå runt i de gamla byggnaderna som nu har julpyntas och få höra berättelser om hur de firade jul förr.

Hade hoppats att jag skulle hitta en julklapp till Lennart men det gick inge bra. För nu är han ju en sån djurvän och den varma vargskinns mössan jag hade tänkt var bara att glömma. Dessutom var det ju ingen mössa ännu.

Men okej då får det väl bli nåt roligare. Som tex en sån här käpphäst som är av en gammal socka. Kan jag ju göra själv. Kommer han att gilla den?

                                

Njaa...får kanske fundera ut nåt annat. Under tiden jag funderade så gick vi gick in i den gamla skolan för att kolla om lärarinnan hade gjort fint i sin lärarbostad som låg på nedervåningen.

                           

Visst var där fint men inte som i Prästbostaden. Där var det betydligt mer påkostat.

Men så plötsligt kom Landsfiskalen fram till oss med bestämda steg och en allvarlig min. Oj...vad hade vi gjort för fel? Jag började tänka lite bakåt på vad det kunde vara.

                   

Låg verkligen Jesusbarnet i julkrubban då vi var in till den gamla stenkyrkan? Eller kanske var kyrksilvret borta?

                                      

Sa inte Lennart nåt om att vi borde köpa en Julkärve då han såg den som fanns utanför Ångermanlandsgården? Nä inte kan han väl ha.....

  

Puh!!! Nu ville tack och lov Landsfiskalen bara prata lite. Så vi kunde fortsätta att njuta av vår dag på Julmarknaden.

Så var denna helg snart slut och jag kan krypa ner och känna mig riktigt nöjd.