Har haft en toppen helg tillsammans med ett av våra underbara barnbarn Emelie som sovit hos oss sen i Fredags. Mycket skratt och fina små samtal om ditt och datt har det blivit. Nästa helg ska jag tillsammans med mina bröstsystrar stå på torget och sälja rosa prylar. Önskar att många köper och hjälper oss att få in pengar till bröstcancerforskningen.

 Hoppas att jag nu inte blir missförstådd, men.......börjar det inte bli lite mycket rosa. Har en känsla av att det är många affärsmän som försöker tjäna en hacka på det hela. Det finns ju rosa band på alla möjliga prylar som tex. nagellack, hörlurar, rakapparater, blommor och mat. Dessutom en massa små plastfigurer. Jag undrar just vad alla de där små rosa plastgrejerna  är tillverkade av? Förmodligen av en massa farliga cancerframkallande ämnen. Så hur mår de som jobbar på de fabrikerna?

 Om jag står  och väljer mellan två schampon och den ena har ett  rosa band, så självklart väljer jag den med rosa bandet. Då gör jag ju en god gärning, för en krona går ju till forskningen. Det är ju KANON BRA. Men plötsligt har jag köpt nåt som jag kanske annars inte skulle ha valt, och det tycker tillverkaren och butiken är KANON BRA.

 Det är bevisat att det är lättast att marknadsföra bröstcancer. Trots att det är minst 10.000 som får prostata cancer varje år mot ca 7.000 i bröstcancer. Nu finns  i och för sig en blåa bandet kampanj oxå för dem. Det är 3000 svenskar som får lungcancer varje år och av dem dör hälften inom fem år. Jämför det med bröstcancer där åtta av tio räddas till livet. 

Jag är självklart överlycklig över att just bröstcancer forskningen har kommit så långt. För jag sitter ju här och mår skitbra idag.  Men kan inte låta bli att tänka på alla de andra cancerformerna som inte får lika mycket uppmärksamhet. 

Nä nu ska jag inte vara så allvarlig längre. Emelie och jag tog oss en rolig höstpromenad idag. Då mobilerna var med så blev det ju lite foton som vanligt.

                    Det är en tröst att hösten är så vacker