På  mitt badis och alla andra arbetsplatser så är det ju jätte viktigt att man har tydliga arbetsuppgifter och olika ansvarsområden. Jag tror att förr i tiden så var det mer tydligt vad varje familjemedlem skulle ta hand om i hemmet. Det var nog bra... men kanske inte rätt alla gånger.  För det var ju inte säkert att gubben var bäst på att plöja på åkern utan heller hade fixat gröten och kvinnan hade heller gått ut och skodd om Hästen istället för att sitta med ett stearinljus och brodera på några örngott.....Men hur är det nu hemma hos oss? Så här såg det ut i morse.....

 Jag bäddade rent i sängen och slängde genast in sängkläderna i tvättmaskinen. I torkskåpet hängde kläder som måste vikas och även strykas innan de ska in i garderoben. Då jag ändå är i sovrummet och bäddar så plockar jag bort lite döda blad från blommorna och de behöver ju även vatten. Tappar en öronpropp på golvet och upptäcker att här behöver dammsugas. Så fram med draken och då är det ju lika bra att damma av lite oxå. Då jag dammar ovanpå byrån så ser jag en komihåg lapp: Glöm inte avbeställa månadens bok. Fram med mobilen för att fixa detta och ser då att Carin lagt ett ord på Wordfeud så nu får jag tänka till lite. Just då jag fått till en högpoängare så ringer det på dörren det är grannens grabb som har glömt sin nyckel, tur vi har en reserv. Då hör jag ett välbekant ljud... min mage som börjar påminna mig om att det är dax att fixa lunch. Lennart kommer ju snart hem och är hungrig som en varg.

Så ner för trappan för att sätta på makaroner till korven. Men halvvägs ner så passerar jag en lampa som inte lyser längre. In i förrådet till lådan med glödlampor och där finns inte bara lampor utan även en tub med kontaktlim....jamen som jag har letat. Nu ska jag fixa vingen på ängeln som har varit trasig sen flera veckor. Snubblar då över ett par skor (inte mina) och kommer på att de har nog inte impregnerats nåt i år så fram med sprayen....Dessutom så lyssnar jag på Radiovästernorrlands "Sök och Finn" för tänk om jag  har nåt som de söker. Kollar på klockan och ser att nu är tiden knapp så bara att ta fram korven och börja steka. Men först plocka ur diskmaskinen, ta fram middagsmaten från frysen, ut med soppåsen och byta ut ljusen från värmelyktorna som brunnit ut......Men nu är det äntligen korvens  tur.

Men vad ända in i glödheta....Där ligger bara en liten korv snärt på 2 cm. Då kommer jag ihåg att vi blev så sugen på en korvmacka i går kväll...Så då får det bli en burk med krossade tomater och lite pizzakryddor till makaronerna istället.

Nu kommer alltså Lennart strax hem och jag vet vad han kommer att säga. Hej gumman, har du haft en skön förmiddag? Jag vet vad jag kommer att svar. Ja, det är jätte skönt att vara ledig på förmiddagen och gå runt och småplocka....

Trevlig helg på er.

                                            i