Jag jobbade extra på Åhlens och hade varit på lunch och tog hissen ner till avdelningen. Efter halva vägen så stannade plötsligt hissen och jag känner en stickande bränd lukt. Kände hur mitt hjärta började slå väldigt fort och hjärnan slutade fungera. Vet inte om jag tryckte på larmet men jag  började i allafall att skrika och knacka på hissdörren som hade ett  avlångt smalt fönster där jag kunde se den allvarliga personalen stå och trycka på hissknapparna för att få ner hissen igen. Men inget hände och lukten blev mer och mer irriterande. 

Plötsligt skriker hon som var avdelnings chef till mig: Stanna där, vi ska hämta hjälp...undrar just hur hon tänkte? 

Det brann i hissrummet och varuhuset fick tömmas på folk. Räddningstjänst kom så jag blev så småningom räddad. Efter det så har jag hissfobi. Men det finns de som har det värre. För tänk om man hade....

 Catoptrofobi för då klarar man inte av att se sig själv i spegeln. Eller Linonfobi då fixar man inte av att se sina skosnören. Tänk om man skulle få Kinesofobi då  gillar man liksom inte rörelser. Det finns de som är rädd för färger och då har de Kromofobi. Man är dörädd för flöjter om man har Aulofobi och Paddor om man har Bufonofobi. Andra kan inte se knän för att de har Genufobi. Slutligen så lider man av Neofobi om man är rädd för att få fobier.

Apropå det så kom jag att tänka på en annan  händelsen idag då vi hade strömavbrott här hemma. Det var en kvinna som fastnade i en hiss i tre timmar på grund av strömavbrott och detta berättade hon för en vän. Då svarade vännen - Det var väl inget, jag stod i fyra timmar i en rulltrappa.

Nä nu ska vi åka och kidnappa en 80 åring....då det är lite hemligt så berättar jag mer sen.......