Ja så då har det hänt det jag bara har väntat på. L. åkte ner för att kolla till båten för det blåser nåt bedrövligt ikväll. Jag började bli lite orolig för det dröjde så länge innan han kom hem igen. Nu är det så att L. älskar vår båt, ja allt vad båtar heter. Men han vägrar använda flytväst, för inte kommer han att ramla i vattnet. Dessutom är han dörädd för vatten så han är ju ingen simmare precis.

Ja så hör jag nån smyga in i hallen och där står han som det värsta blötdjur jag sett. Nu är du alldeles tyst ,sa han innan jag ens hunnit öppna mun.  Han hade alltså ramlat i. Men hur kom du upp då? frågade jag. Simmade såklart, svara han. Jamen du kan ju inte simma. Det vet jag väl, men nu kan jag. Vi måste bara skratta åt eländet. Han hade verkligen änglavakt.

Så nu är det bara att försöka få allt han hade i fickorna torrt. Vi får väl hänga ut pengar m.m nu då det är så bra torkväder. Men det är nog cigaretterna som han grämer sig mest över, så det blev en tur iväg till affärn, dessutom har han tappat båtnycklarna, så nu är han nere vid båten igen. Om han tog på sig flytvästen.....? Nä nä han kan ju simma nu.

Själv kokar jag rotmos och fläsklägg. Har en föredetta kollega som alltid sa att hon skulle äta nåt rejält då hon hade detta på menyn. Måste hålla med. Det är både gott och rejält.