Har varit i skogen och plockat blåbär nu i två dagar efter att jag slutat jobba. Då jag inte äter några bär under tiden jag plockar så stoppar jag i mig desto mer då jag kommer hem.  Och det är ju är en förbaskad tur det för nu behöver jag verkligen massor av järn. Jag känner mig likblek och yrslig efter att ha förlorat flera liter med blod. Jag har alltså matat ett par miljarder myggor.  

Blåbär heter ju Vaccinum myrtillus på latin...ja ni hör ju själva vad nyttigt det låter. Det enda jag oroar mig för är för nåt som heter Antocyaniner. De innehåller massor av detta ämne och det är det som ger Blåbäret sin färg. Ja just det.....de är ju blåa och vem vill se ut som en Smurf? Undrar just hur mycket man måste äta innan man blir missfärgad?

Detta är ju ett otroligt intelligent bär som faktiskt borde ha titeln "skogens doktor" för i Wikipedia så står det att Blåbären är en vitaminbomb  som räddar både ögon och mage....Jag hörde om en man som hade förlorat sina ögon och då satte läkaren dit två Blåbär istället.....Så varför säger man då att en som inte är så smart är ett jäkla Blåbär? 

Nä nu ska jag ta mig en näve med blåbär till kvällsfika och sen kommer jag att somna ovaggad. 

                                       Bildresultat för smurf

                                 Bildresultat för rolig bild på blåbär

           HEJ SVEJS