Då har jag gjort bort den här jobbar helgen nere på badis. Men den har inte varit så jobbig, utan bara lagom.  Känns alltid lite surt då man har den framför sig, men känslan jag känner på Söndags kväll då den är över och jag har ett par vardagar ledigt framför mig istället är obetalbar. Oj, vad jag njuter då.

                                         

Då jag var liten så tyckte jag att Allhelgonahelgen var en rolig helg. Jag är ju uppväxt i en liten by på landet och där var det alltid skördeauktion denna helg. Minns inte så mycket av själva auktionen utan det att vi barn fick vara uppe så länge just den kvällen och dessutom vara med under dansen var ju så spännande. Jag älskade att se alla de vuxna som var så himla glada och pratsamma. Även de gubbar som normalt alltid var sur och tvär var glad och skrattade högt denna helg. Var bara lite fundersam över hur det kunde komma sig att alla gubbarna åkte på blåskatarr just den här kvällen. Det var skytte trafik till utedasset. Dessutom så fick Bengt som körde Taxin åka fram och tillbaks hela tiden. Trodde att det berodde på att första halkan som ofta kom  just den helgen och man var rädd för att köra själv. Det var inte förrän som tonåring jag förstod att det var för att de hade druckit sprattelvatten. De täta besöken på dass hade ju oxå då fått sin förklaring.

Vi systrar fick alltid en ny klänning uppsytt åt oss till denna helg. Oj, så fina vi kände oss tills en gång då jag fick ett par vita strumpbyxor som jag skulle ha till den nya klänningen. Det var en gubbe som sa att jag såg ut som en höna då jag hade de där vita kalasbyxorna på bena. Ja, så var den kvällen förstörd. (men lite roligt sagt var det ju) 

Vem fan vill se ut som en höna? Jag som redan innan skämdes så för mina smala ben. Hade en dröm om att få riktigt kraftiga och feta ben, för det var såååå snyggt tyckte jag. Brukade vräka i mig chokladröra i hopp om att det skulle sätta sig på just bena. (Chokladröra: kakao, socker, grädde och havregryn hoprört i ett glas) Jag lovar att jag har aldrig haft vita kalasbyxor efter denna kväll även om jag idag inte har så smala ben som en höna. Det kan ju vara chokladgeggan som gjorde susen förstås.

                                      

                                                                                            

Nä nu ska jag bara njuta av kvällen. Söndagskramen på er.