Om ni har läst mina två tidigare inlägg så vet ni att jag skriver en liten följetong om vår Florida resa.

Vi klev  upp tidigt på morgonen och packade in både oss själva och bagage in i bilen. Sen bar det iväg norrut upp mot Orlando.

 Innan vi reste hemifrån så såg vi Christer Fuglesang på Arlanda och tjejerna rusade fram för att få hans autograf. Gissa hur malliga de var med autografen på baksidan av en biljett. Så det blev rätt mycket prat i bilen om just månfärder m.m. Så självklart tog vi kustvägen upp för att först besöka Kennedy Space Center. Vägen dit var vacker. Vi körde c.a 160 mil under hela resan och jag lovar att vi såg inte ett enda skräp eller misskött gräsmatta eller allmänning på hela tiden. Hela Florida är som en enda välskött park.

Vi såg massor av lyxvillor efter vägen. Shit... sååå fina hus!!! Jupiter, Palm Bay, Melbourne.... ja vad alla platser nu än heter så fanns där otroligt stora fina hus. Efter många timmar i bilen så nådde vi då vårt mål.  Då vi såg skylten NASA så kändes det lite extra häftigt. Tyvärr så fick vi inte åka ända ut till avfyringsrampen för där stod vakter och stoppade oss. Men vi var så nöjda ändå med det vi fick se.

Så småningom så kom vi till vårt nästa lägenhetshotel. Spänningen var olidlig...kan den bli bättre än den förra? Jooo, det kunde den. För oss som brukar bo lite budget så var detta jätte lyxigt. Då det inte är högsäsong nu så har de sänkt priset och då får man passa på. Var sitt rum med stora toaletter och bubbelbadkar bl.a. Ett modernt kök fullt utrustat. Men nu ner i sängarna för nästa dag var det dax för nåt Emelie och Linnea längtat efter och det var Adventures temaparker.

 Då de börjar bli  lite för stora för Walt Disney World så valde de dessa äventyrsparker istället som har mer Harry Potter tema osv.

 Men nu var det ju inte bara tjejerna som hade roligt. Första dagen blev det Island of Adventure och nästa dag Universals studios. Jag lovar att jag nu är botad från alla mina fobier. Jag som inte ens vågade åka hiss innan kastade mig in i ett universum av häpnadsväckande gravitationstrotsande, pulshöjande action. Sammanlagt över 50 av världens mest fantastiska attraktioner från topp moderna 4-D sevärdheter, spännande vatten rider till några av världens mest pulshöjande bergochdalbanor. 

Jag blir alldeles slut bara jag tänker på det. Två hela dagar till sena kvällen roade vi oss där.

Sen var det bara att vila och ladda för fortsättningen av vår resa. Så häng med till nästa blogginlägg.

Ett till av alla glädjeskutt vi gjorde.

 Kennedy space center.

 Tur det var lite kyligt och myggfritt för annars så.....

    Vad är upp och ner?


Önskar att jag hade tagit mer bilder på alla häftig attraktioner. Men då många var inomhus så fick vi inte fotografera.

 Här fegade vi lite och köpte oss en regnrock innan vi åkte.

Här några killar som roade sig (oss) med Breakdance.

 Vi  såg även Fear factor på riktigt. Fy fan vad läskiga saker de utsatte sig för. Skorpioner i ansiktet och att käka larver och koögon t.e.x.

Vad är USA utan sina fina Jänkare.

  

Men dagarna tar ju slut trots att man har kul. Och jag lovar att vi sussade gott på nätterna.

Vaknade utvilade för att åka vidare.........