Jajamen. Så har man varit på årets stadsfest.  I Fredags så var våra barnbarn ner och skakade rumpa med Sean Banan. Den yngsta tjejen är "kändisgalen" som hon själv uttrycker det. Hon var jättelycklig för hon fick sitta på samma stol som Sean Banan hade suttit på innan med sin RUMPA. I går var L. och jag  ner för att se på Rolandz och Boppers bl.a. Och jag vill ju inte vara sämre än henne så jag ställde mig bakom Robert Gustafsson så min kompis kunde ta ett kort. Gissa om Emelie tyckte det var häftigt då hon fick se fotot sen.

Vi hade beställt bord innan så vi skulle lyxa till oss att äta ute. Men jag får nästan ont i magen då jag måste betala så jäkla mycket bara för att äta. Som tur var så hade vi ett presentkort, men ändå. Visst var det jätte gott, men 800 :- får man mycket mat för på affärn. Förr sket man ute och åt inne, nu gör man tvärtom.
Då vi inte äter på restaurang så ofta så är det lite svårt att veta vart man ska gå. Men vi får göra som Humlorna.  Så här stod det i en vetenskaps tidning:
 I sin jakt på nektar är humlor riktiga härmapor. De gör helt enkelt en logisk beräkning utifrån vilka blommor som drar till sig flest antal humlor. Rimligtvis borde de mest välbesökta blommorna innehålla rikligt med nektar. Alltså där det är mest med folk där finns den bästa maten eller......

På tal om apor, så har jag grubblat lite på hur vi kommunicerade innan vi blev riktiga mänskliga varelser. Så då fick jag ju ta reda på det och svaret är: Det som skiljer människan från andra djur anses framför allt vara vårt högt utvecklade språk och vår avancerade förståelseförmåga. Utan dessa egenskaper hade vi knappast varit så bra som vi är på att samarbeta. 
Men hur bar vi oss åt innan vi kunde kommunicera med ett tal- och skriftspråk? Antagligen som de gröna markattorna – genom tolerans och en stor portion tålamodJa det är väl nåt som vi borde tänka på lite oftare.

Idag blåser det så till och med Måsen har problem med att flyga. Men då jag nu har lärt mig att det är bara att tolerera och ha tålamod så  blir det nog lugnare till kvällen.

 Nä förresten jag är ingen Apa utan en Lus (linslus)