Jag försöker att inte vara så gnällig och negativ i min blogg men nu jäklar........

Jag blir så jämans arg då politiker med fler tar åt sig äran av nåt som de knappt är inblandad i. Okej de har väl tagit ett beslut en gång. Det tackar jag verkligen för då det behövdes.

 Nu har alltså vår fina simhall åter igen fått en behövlig renovering av omklädningsrum, nytt in/ut passage, kassasystem, bokningssystem och fakturering m.m.. Det är toppen men.... Vilka är det som åter har jobbat på en byggarbetsplats. Vi har gått med öronproppar i öronen då det har borrats och bilats som mest. Vem är det som får lära sig allt det nya i kassan m.m? Vem fixar så att vi får ett schema så det alltid finns personal? Vem ser till att det är städat och rent överallt? Jo, självklart är det ju vi. Nu är det ju vi i receptionen /städ som märker av förändringen mest. Ni får väl utbildning tänker ni? Njaaa......är svaret. Det finns väl en manual? Nej är svaret. Jamen support då? Om man har tid att sitta i telefonkö, så visst.

Nu ska jag berätta om invigningen. Där kommer då våra lokala politiker och chefer ( vi har ju några) och journalister. De håller tal om hur fint det har blivit och att det kommer aldrig bli klart för simhallen ska fortsättas att utvecklas. Det blåses fanfar, blågula bandet klipptes. Det fanns förfriskningar.

 Men inte ett ord om personalen som jobbar där. Vi var nog osynliga. De kom inte ens fram och frågade hur det fungerar och om vi är nöjda. Förfriskningarna var några flaskor vatten. Tänk vad knäppa vi var som trodde att vi skulle få en blomma att sätta i receptionen, eller en smörgåstårta. Nä inte ens en litet plommon är vi tydligen värda. Oj, det glömde jag.... vi fick ju ett glas vatten förstås.

Jag är såååå glad att jag har så fina kollegor. Vi kämpar på och stöttar varandra. Vi jobbar minst 10 timmar varje dag. Vi tar in extra folk så vi ska hinna med oss. Vi är trötta och lätt irriterade många gånger. Det är mycket som vi gör bakom kulisserna som ingen ser, så jag hoppas att inte kunderna märker av vår arbetssituation. KUNDEN I FOKUS är vårt motto.  

Jag älskar dessa fantastiska tjejer, vi kan skratta och gråta tillsammans. Vi kommer att rida ut den här stormen såklart. Men det är lite längre mellan skratten i personalrummet just nu tyvärr. Men tjejer ni är starka , duktiga, envisa så det här fixar vi. 

Men då vi har våra små fester då jäklar skiter vi allt vad jobb heter. Känns som att det är dax för ett litet party snart. 

                               TJEJER NI ÄR BÄST.

(tyvärr så är inte Carin med på bild som jag jobbat ihop med i över 20 år)