Varför har vi mer snö på vår gård än grannen? I princip så ser våra hus likadana ut men då de skottar så tar det 15 minuter och jag håller på en timme. Har funderat på detta och  kommit fram till att det måste vara ett korsdrag precis utanför vår postlåda. Så all snö som borde vara jämt fördelat över alla hus på gatan råkar blåsa in på vår infart istället. 

 Jag får en fantastiskt fin promenad längs vattnet då jag ska till mitt badis. På sommaren så glittrar vattnet så fint men på hösten då är vattnet  svart och känns så hotfullt. Ibland går det vågor så jag  är rädd att jag ska följa med  ner i havets djup. Nu på vintern så ligger den först spegelblank men då snön nu kom så är det så vitt så vitt. 

Men häromkvällen då jag gick efter stranden  på väg hem så hörde jag ett ljud som fick mig att bli knottrig på armarna. Först lät det som en änglakör långt bort sen ökade ljudet och lät mer som ett tåg som snabbt kom emot mig. Blev stel som en blompinne och vet inte hur det gick till men jag hade nog slagit ett nytt rekord för jag stod plötsligt hemma på garageinfarten. För det var verkligen läskigt. Kom sen på att det måste ha varit detta  ljud som man menar då man säger att "isen sjunger". Det sägs att isen sjunger för att den varnar för fara. 

Dagen efter då jag började kl 6 på morgonen så tänkte jag att nu ska jag försöka spela in detta fantastiska fenomen på min telefon. Men då jag precis kommit fram till vattnet så får jag en helt ny upplevelse. Det lät ungefär som att det var krig på andra sidan vid Fälleviken. Det var inte längre några änglar som sjöng utan nu var det bomber och granater jag hörde. Även om jag inte blev så rädd så måste jag säga att detta var jätte obehagligt. Väntade bara på att få se några missiler komma farande över isen....... Snacka om att isen var i rörelse.

 Visst är naturen fantastisk. Den varnar oss för att inte ge oss ut på farliga isar och den ser till att den som behöver mest motion får mest med snö.

                   Man ska akta sig för att ge sig ut på hal is.      

                                    Bildresultat för bilder på is