Har nu klarat av min jobbar helg och det har bara gått så bra så. Så nu ska jag slänga in en Lax i ugnen och invänta mina systrar med respektive som kommer på middag och vi ska ha en trevlig kväll tillsammans. Måste bara först få berätta om ett minne som dök upp då jag nyss var in i förrådet för att leta efter en sak och jag hittade  en påse med en peruk och en ansiktsmask.

Det var en Halloween för många år sedan som det ringde på vår dörr och där stod två ungdomar i 16 års ålder och frågade. Godis eller bus? Jag tyckte att de var lite väl gamla för att gå runt och tigga godis , men de fick iallafall lite. Efter ett tag så ringer de på igen och frågar samma sak. Jag svarar att nu är det sista gången ni får godis, för ni har ju nyss varit hit. Då de kommer tredje gången så säger jag ifrån på skarpen att nu får de inte ringa på nån fler gång. De viskar nåt till varandra och går iväg. Jag ställer mig i fönstret för att se vad de tänker hitta på. Då ser jag att det är ett litet gäng med tonåringar som står längre bort på gatan och snackar ihop sig. Hmmm..... nu blir det nog ett bus som jag inte kommer att gilla tänker jag. Så nu är kloka råd dyra....

Det är då jag får en sån där snilleblixt. Jag har ju den där peruken och ansiktsmasken liggande i förrådet. Så snabbt som ögat springer jag upp och tar på mig hela härligheten sätter mig sen för att invänta att det ringer på ringklockan igen. Mycket riktigt efter ett tag så ringer det och jag går för att öppna. 

Men där står inga tonåringar utan två små söta spöken Laban. Jag lovar er att de barnen blir nog aldrig sig själva igen för sååå rädda som de blev. De skrek så det hördes nog över hela Västernorrland och de försökte springa men de liksom trampade på samma fläck som Flinta brukar göra, efter ett tag då värsta chocken väl lagt sig så flög de iväg som ett Jehu med sina vita spöklakan fladdrande efter sig. Ungdomarna som jag egentligen ville skrämma blev nog lika rädda då de såg och hörde tjutet av de vita små vålnaderna som flög fram på gatan.

Resten av kvällen blev lugn hemma hos oss och det dröjde många år innan det var nån som kom och tiggde godis på Halloween.

Nä nu ska jag njuta av det som är kvar av Påsken.

                                                     Snygg eller?

                          (Jag är lite modern som ni ser och har tagit en selfie bild av mig)