Jag måste nog erkänna att jag inte är smartare än en femte klassare. Då våra barn var unga så hade de så roligt åt mig för att jag var så dålig på att uttala engelska ord. Sen då de flyttade hemifrån så var det ju ingen som kritiserade min engelska, så då  började jag få lite självförtroende igen. Men nu så har vi barnbarnen......Så då är det dax igen. Emelie som är elva i år har sovit över hos oss i helgen. Gissa om hon har fått sig många skratt. Tro när hon blev så stor och duktig på språk? Dessutom hur kan hon vinna över mig i familje geni?  

Vi var ner till Ikea för att köpa ledlampor till vårt vitrinskåp. Men då vi kom hem och öppnade förpackningen så såg vi att det var nåt glappt, den slocknade vid vissa rörelser. Så tillbaks till Ikea med den. Men hur dum får man vara????? Det var ju en sån där som tändes då man öppnar dörren, och slocknar då man stänger den. Så inte konstigt att den verkade glapp. Men hur fan ska man veta om den verkligen slocknar då man stänger dörren????

Emelie brukar komma till oss  efter skolan och fika innan hennes mamma hämtar henne. Tyvärr så har jag skämt bort henne lite med bullar och gokakor. Men så i helgen så sa jag att vi kanske skulle ta och bli lite nyttigare istället. Jaaaa baka en morotskaka vettja, fick jag till svar.

På tal om nyttigt. Jag läste att vi borde återgå till stenålders mat som bestod mest av kött, för att vi ska må så bra av det. Men.... stenålders människan blev ju bara dryga 30 år. Konstigt med tanke på att de inte hade de välfärds sjukdomar som vi har idag, och ändå inte blev äldre. Men min ide är att vi skulle ta och äta bara fisk och grönt istället så kanske vi  kan bli lika gamla som jätte sköldpaddan 190 år, eller Grönlandsvalen som kan bli över 200 år.

Ja, ja jag är inte smartare än en femte klassare. Men jag lider inte av det, och nu ska jag ta och baka en morotskaka. Tjo flöjt!!!