I kväll var jag med några vänner och såg filmen Återträffen. Mycket intressant. Ville helst sitta kvar i biosalongen och diskutera vad jag sett efteråt. Anna Odells film har ju fått guldbagge. Hon var ju i blåsväder för några år sedan då hon väckte enorm uppmärksamhet med sitt examensarbete "okänd kvinna 2009-34901" vid konstfack 2009, där Odell iscensatte en psykos och blev tvångsintagen på S:t Görans sjukhus. Idèn till filmen fick hon då hon inte blev bjuden på en klassåterträff. Absolut sevärd, även om den var lite klurig på slutet. 

Hon blev mobbad under sin skoltid och ville nu ta reda på varför. Men min tolkning är att hon med filmen ville visa att hon började tvivla lite själv om hon verkligen var det.  Blev hon utanför gemenskapen för att hon var lite annorlunda. Hon blev inte sedd.?????? Men det är ju oxå mobbning som gör väldigt ont.

Nu är det ju inte bara barn som kan vara dumma för visst förekommer det  ofta på arbetsplatser oxå. Då handlar det mest om psykisk mobbing men som kan göra fruktansvärt ont. Vi måste VÅGA AGERA OCH INTE BARA REAGERA då vi ser detta.

Jag kan komma ihåg då jag i skolan sa många  elaka saker till en av mina tjej klasskamrater.   Detta för att jag var så avundsjuk på henne för jag tyckte hon var så söt och killarna i klassen sprang ofta och jagade henne. Då skrek hon så där urgulligt och fnittrade. Mig ville de inte jaga......var det för att jag var för snabb och om de fick tag på mig så kunde jag bara inte skratta utan tog tag i håret på dem och slet så jag ibland fick stora tussar i handen. Hur dum var jag egentligen? Men kunde inte för mitt liv låta någon springa snabbare än mig, men sen var jag ju inte så söt heller förstås.

Har ångrat mig många gånger över de elaka orden jag sa, men då vi idag träffas eller har kontakt pratar vi aldrig om det. Jag hoppas nog innerst inne att hon inte kommer ihåg.

Nä nu är det dags att krypa ner  och försöka sova några timmar innan alla morgonbadare kommer och vill ta sig en simtur. 

                              

                            RECEPT PÅ ÄKTA VÄNSKAP

                                      2 DL VÄNLIGT BEMÖTANDE

                                      1 DL STORT LEENDE

                                      1 FAST HANDSLAG

                                      1 DL KÄRLEK

                                      1 NYPA SYMPATI

                                      4 DL GÄSTVÄNLIGHET

FYLLNING MED MÅNGA LEENDE: RÖR IHOP KÄRLEK, SÅLLLA LITE SYMPATI OCH TILL SLUT VARSAMHET. LÄGG TILL GÄSTVÄNLIGHET, BAKA DEN I ETT VARMT HJÄRTA OCH SERVERA DETTA OFTA.