Första riktiga semesterdagen ägnade jag åt att fixa till biceps och triceps. Vår dotter Malin har en stuga vid havet där de i fjol gjorde en pir, där vi med fler kan lägga till båten då vi hälsar på. Men nu har den där piren på nåt konstigt vis flyttat sig till deras lilla strand. Så vi plockade sten hela jäkla dan. Drog minst 78 skottkärror med sten. Ändå är det inte klart, en bra träning. Sen gjorde vi en utflykt till Högakusten bron. Inte nån lång utflykt men vi gick en hel del så vi kom högt upp och såg den otroligt vackra utsikten.

Idag mullrar åskan på avstånd så det fick bli Erikshjälpen där jag fyndade lite böcker till L. som handlar om båtar så klart.

Veckans genus fråga i TÅ var om vem som lagar maten då mannen står vid grillen. Ja hur är det egentligen? 

"Älskling i kväll fixar jag maten, vi tar och grillar nåt. Om du marinerar köttet, fixar lite goda såser, salladen och gratängen, och sen dukar och viker servetterna så grillar jag köttet" Ja vem lagar middagen egentligen?

Det sägs att grillning sätter sprätt på de manliga hormonerna. Så för att de inte ska bli allt för manliga och kaxiga så är det nog bra att de tar en öl då de står där vid grillen.  För det har gjorts en undersökning bland 100 gubbar och det visar sig att det finns östrogen i öl. Samtliga drack 6 lite öl var och resultaten var entydligt. De gick alla upp i vikt och pratade oavbrutet. Så tydligen finns det kvinnliga hormoner i öl. Eller......

L. har gjort några tappra försök med att både grilla och laga mat på spisen, men nu får han bara laga mat till sig själv. Och det brukar bli Kalaspuffar. En gång då han kokade potatis så hittade jag en Scotch brite svamp i kastrullen???? Det fick bli snabb makaroner den dan. 

Nu hör jag L. ropa: VAD BLIR DET FÖR MAT? Så för att inte få kalaspuffar till middag så får jag nog rappa på lite nu. 

Vi hörs.