Jag är rätt så duktig på att göra matlådor för såna tillfällen då man inte har tid eller vill stå vid spisen. Jag hade alltså laddat med några i vårt lilla kylskåp i husbilen. Men då det inte ryms så många så hade vi några konserver med som reserv. Sista kvällen innan hemfärd så luktade det så gott från grillarna där folk hade lagt sina marinerade köttbitar. Själva hade vi bara en burk köttsoppa och en med köttbullar kvar.

Så det fick bli pulvermos och köttbullar i brunsås. Men efter första  tuggan så stirrade vi på varandra och sa med en röst: Va fan är detta? Jag är inte särskilt kräsen men detta var inte gott. Konsistensen var som marshmallows och smaken som kött med inslag av fisk. Vi började försiktigt göra små grottor i moset och spela golf med köttbullarna på tallriken medans vi funderade på om vi skulle fortsätta vår måltid. Men magen kurrade och jag tänkte på vad min mamma sa då vi var små: Ät....tänk på alla barna i Biafra som inte får nån mat. Så jag gjorde pinan kort och satte i mig hela portionen i tre tuggor. Då säger Lennart: Du gumman.....vilken hylla tog du den här burken från?

Jag kände hur det började vända sig i magen och hur färgen försvann från mitt ansikte.......SITT STILL.....skrek jag. Du får inte titta på burken. Tänk om det var kattmat jag ätit. Tror inte att det är farligt men det kändes inte bra och det kändes bättre att inte veta.

Efter detta så är jag inte så sugen på kött. Så jag tror att jag ska ta och göra ett experiment......Om jag äter fisk i två veckor kommer jag att skita som Fiskmåsen då? 

Förlåt att jag halkade in på detta skitprat nu igen. Nä, nu ska jag ta och sticka hål på den här semesterbubblan som jag har befunnit mig i 5 veckor.  För i morrn är det dax för jobb igen. Har nyligen gjort några nya matlådor så jag är redo.

 På tal om kattmat så kom jag att tänka på fikat som vi tog i Leksand. Bullen var så torr så det gick nästan inte att svälja. 

 Men då kom det en katt och satte sig bredvid Lennart

Och se... den katten tyckte att bullen var så god så god.

 Det var ju kyrkogångsplikt en gång i tiden och då fick man ro över Siljan i dessa kyrkbåtar.

 Så kom man då fram till Leksands vackra kyrka

Men det här gänget lär nog aldrig komma fram.....