Visst låter det lite äckligt om man får höra att man har brunt fett i kroppen, för visst låter det lite finare med vitt. Tydligen så var det nåt vetenskaps program på TV under veckan som handlade om just detta att vi har två sorters fett.

 Det var några damer som diskuterade detta i omklädningsrummet och då jag inte kunde undvika att höra vad de sa så blev jag lite nyfiken. Så här sa den ena kvinnan till den andra:

Du har nog väldigt mycket brunt fett eftersom du är så smal. Det är nog för att du är så frusen som du kan hålla din vikt.....Nu gick jag igång riktigt. Vad då? Ska man kanske börja rulla runt i snön för att gå ner i vikt? Tänk om alla gubbar som sitter och tok svettas i bastun för att gå ner några hekton gör detta i onödan? Vi ska kanske byta ut bastu aggregaten mot några kylanläggningar istället. Man får sitta i ett kylrum och frysa istället för att svettas i en bastu?

Självklart så måste jag ju kolla upp vad det var de snackade om egentligen. Det visade sig att en del av oss har brunt fett runt midjan som man lättast får bort med kyla. Det vita fettet är betydligt svårare att få bort. Det finns till och med västar med kyla att köpa som man kan ha på sig. Hmmm......Men varför är då eskimåer oftast rätt så runda och de som bor i Afrika rätt så smala???

Nog om detta. Nu då jag strax ska fixa till middagen så kommer jag inte att vara snål med grädden. För det är ju bara att rulla upp tröjan och låta magen vara bar då jag tar mig en kvällspromenad så har jag snart förbränt de kalorierna. 

           Tag inte livet alltför allvarligt. Du kommer i alla fall                              aldrig ifrån det levande.