Kollade på Vasaloppet en stund i morse och blir ju väldigt imponerad av alla frivilliga som betalar en massa för att få åka skidor.  Dessutom går det jäkligt fort. Tyckte jag hörde ambulansen i bakgrunden några gånger. Det var väl nån stackare som vars hjärta inte riktigt orkade med. Men om vi hade varit som Daggmaskarna så hade det inte gjort nåt, för visste ni att Daggmaskar har 5 hjärtan. Men de åker ju aldrig skidor förstås.....

Det är mycket som djuren klarar av som inte vi människor kan. Som att ett Honungsbi flyger upp till 85 km varje dag i 30 km/timmen....Och vi som tränar ett helt år för att åka 90 km en endaste gång. Dessutom så består ett Bis öga av 5.000 enskilda ögon....fattar ni vad mycket de hinner se under sina dagliga resor. Men så hinner de besöka 750.000 blommor för att få ihop 1 kg Honung. Undra just hur mycket Vasalopps åkarna hinner se? 

Då jag  nu ändå har börjat fundera på vad djuren kan som inte vi kan så kom jag att tänka på att  jag har läst att ett Myrsamhälle kan innehålla 20 miljoner myror. Det är en jäkla massa myror i en enda stack,  och på hela vår jord finns det ca 9 miljarder människor. Nu är inte matte min starka sida så rätta mig om jag har fel....Om man nu delar 9 miljarder i 20 miljoner så får jag det till 450......Alltså så skulle det räcka med 450 Myrstackar om det fanns lika många myror som människor. Eller om vi människor kunde komma överens här på jorden så skulle det räcka med 450 ordentliga hus/ samhällen och vi alla skulle ha tak över huvudet.

Innan jag slutar babbla så ska jag berätta varför jag inte själv åker Vasaloppet. Jo, jag vet inte hur man bär sig åt om man blir kissnödig......Killarna kan ju lätt åka undan och lätta på trycket men vi tjejer...hur gör vi? Man har ju skidorna på sig och inte lätt att dra ner byxorna då och skulle man lyckas så får man väl se till att ha valla för blötsnö...

                          Bildresultat för kissnödig tecknat


    Nu har vi en sportlovsvecka framför oss. Lite spännande och se vad det blir för väder, för just nu har vi inga grader alls...termometern står på noll. 

                                       PUSS OCH KRAM