I morgon Fredag tänker jag bevisa att jag har rätt att bära namnet Badtant. Varje år om det finns is så har livräddningssällskapet och räddningstjänsten isvaklivräddning utanför simhallen. I år är isen 30 cm och det är framförallt elever från Gymnasiets Barn och fritids program som får visa upp hur man bäst tar sig upp från en isvak.....Men om nån fler vill testa så får man....Jag har funderat på detta många gånger och nu jäklar ska jag testa. (Jag är fullt medveten om att det inte finns nån badstege att ta sig ner och upp med) Igår då jag bestämde mig var det 13 grader varmt och solen visade sig från sin bästa sida och det kändes inte alls så farligt att hoppa ner i en isvak. Men i morse då jag vaknade var det inte lika frestande då det blåser isvindar trots några plusgrader. Undrar just hur många grader det är i vattnet?

Jag har just läst på lite om vad man bör tänka på innan man utsätter sig för detta och läser då följande:

Var nykter.......inga problem då jag ska hoppa i på förmiddan

Ha med en kompis........inte heller nåt problem då Tidningen Ångermanland sänder detta  live. 

Svalka dig ordentligt innan du går ner.........Inte heller nåt problem då det blåser svinkallt och vaken ligger minst 100 meter från bastun.

Var frisk........Idag är jag iallafall det.

Vad är det jag försöker bevisa med detta då? Tjaaa, en kul grej och jag får väl passa på innan jag måste hoppa i med rullatorn.  För nu börjar jag närma mig den där åldern då jag måste vissla varje gång jag går på toa för att höra i vilken ände jag inte ska torka mig i,  för utseendet börjar bli snarlikt. Dessutom vore det kul att få veta hur det känns att vara en Isglass.

Nån klok människa har sagt  att "mod är att våga vara rädd"

Den här bilden från förra vintern kommer snart att bytas ut mot en Badtant som kravlar sig upp ur en isvak istället från ett varmt hav i Kap Verde....