Jag kan inte låta bli att läsa horoskopen i tidningarna. Står det nåt bra så tror jag på det men inte annars. Kollade lite på nätet vad det står om mitt stjärntecken Väduren. Där står inte ett enda ord om att jag skulle vara korkad, lika förbaskat så står det att Vädurar och Vattumän inte alls passar ihop....Men L. är ju Vattuman och vi har nu bott under samma tak i över 37 år. Visst har vi gjort det bra som har lyckas med det nästan omöjliga.

Jag tycker att många par har äktenskapstycke. Då menar jag att de är lika varandra och på sätt verkar passa ihop. Men så finns det de som verkligen ser omaka ut. Då kommer den där hemska tanken som jag skäms lite för: Vad ser han hos henne? (eller tvärtom). Visst är jag omogen då jag tänker så.... Är jag ensam om den funderingen? Självklart så är det förhoppningsvis med öronen och inte ögonen som vi väljer vår livskamrat.  Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv, var det någon klok människa som sa. 

Så här mitt i veckan kan det kännas lite tråkigt, dels för att jag har det vidriga återbesöket till mammografin i morrn, dessutom så har jag en jobbarhelg framför mig och då blev det ännu mer lite tråkigt. Men då jag tänker på vad Alfons Åberg sa så känns det lite bättre.

Kan inte låta bli att klistra in lite roligt som barn har sagt:

Hur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?

"Du måste hitta någon som tycker om samma saker. Om du till exempel tycker om sport, ska hon tycka om att du tycker om sport, och förse dig med chips och dip under tiden." (Emil, 10 år)

"Ingen bestämmer sig förrän de växt upp. Gud har bestämt det långt innan, och tid nog inser du vem du får dras med i resten av livet." (Helena, 10 år)

"Du singlar slant. Krona betyder att du stannar med honom, och klave betyder att du prövar nästa." (Kerstin, 9 år)

"Min mamma säger att jag ska leta efter en man som är hygglig. Det är det jag gör... Jag letar efter en man som är hyggligt lång och hyggligt snygg." (Carolina, 8 år)