Kollade nyss vad det finns för andra ord för hjälte. Det är kämpe, förebild, idol eller en modig person. I går träffade jag en sån person där allt detta stämmer in på. Jag möter väldigt många människor på mitt jobb, men ibland möter jag människor som gör ett så starkt intryck på mig.

Det här är en kille som för några år sedan köpte ett träningskort hos oss. Jag minns att jag tänkte att oj viken energi den killen har och så glad. Dessutom såg han väldigt bra ut tyckte jag. Sen har jag inte sett honom hos oss på badet någe mer. Han kom inte och tränade. Förrän igår då han kom  inspringande genom entredörren. Jag har gjort det ropade han, jag har sprungit hela vägen hemifrån som är några kilometer.

Jag kände först inte igen honom. För den här killen hade en lapp för ögat, ansiktet var snett då ansiktet var förlamat. Han var döv på ena örat. En massa ärr vittnade om att nåt hemskt hade hänt. Det rann snor och han dreglade. Men oj så glad han var.

Då han hade samlat sig så berättade han att han hade opererat bort en stor tumör i huvudet men hade en till som var kvar. Men nu hade han bestämt sig för att springa marathon i Juni. Jag har lovat alla däruppe i Umeå att jag skall göra det. Så visade han sin tröja där det var texten "jag stöder cancerforskningen" Men en sån otrolig energi och glädje har jag väl aldrig skådat. Inte kan man lägga sig ner och ge upp bara för att nåt sånt händer sa han och gick upp till gymet och tränade.

Då jag tänker på honom så kommer nästan tårarna. Ni skulle bara få träffa honom. Han är just  nu min hjälte.

Nä nu är det Fredag och det är dax att börja fundera ut nåt gott till middag. Jag är glad att jag har fantasi, för det kommer till nytta även i matlagning. Jag tycker så om att improvisera och det blir så bra så. L brukar ge mig tio gafflar av tio om han får en öl till annars blir det bara nio.

Ha nu en skön kväll. Kram på er.