Regnet det bara öser ner, och då menar jag verkligen öser ner. Trots att jag sover med öronproppar så vaknade jag flera gånger av detta smattrande. Öronpropparna har jag av en annan anledning egentligen som ni nog förstår. Men då jag nu låg vaken så började jag tänka tillbaks på de regniga dagarna då man var barn. För det regnade ju faktiskt ibland då oxå. 

Jag är uppväxt på landet i en liten by, påminner om Bullerbyn. Där brukade vi alla barn leka  uppe på grannens loge ibland, framförallt då det regnade. Vi hoppade från takåsarna, gjorde grottor eller gångar i höet. Ibland låg vi bara där och försökte överträffa varandra med hemska påhittade historier. Gud så roligt vi hade. Men då man sen på kvällen skulle bada bort allt höboss då var det inte lika roligt. Oj, så det sved i skinnet.

Vi kunde nog vara 15 ungar ibland, utom den gången jag och en flicka hade klättrat upp på en av takåsarna och satt och väntade på att fler barn skulle komma och leka. Men det kom inga fler den dan förutom en ISBJÖRN. Vi har väl aldrig varit så rädd.

 Det kom alltså in ett stort vitt lurvigt djur. Som säkert vandrade runt där på logen i flera timmar. Där sitter vi och gråter och fantiserar om våra liv ska sluta som mat till en isbjörn. Jag hör hur min mamma skakar om koskällan som hon alltid använde för att vi ungar skulle höra att det var dax att komma hem och äta eller sova. Men där sitter vi hungriga och livrädda. Vi vågar inte ropa för vi trodde att det skulle reta upp Isbjörnen ännu mer. Men så småningom så kom farbror Ragnar upp på logen i nåt ärende och vi blev räddade. Nu var det ju självklart en stor hund som hade hälsat på där uppe på lon. Men vi levde ju i en väldigt liten värld där i vår trygga by, så inte visste vi hur långt en isbjörn orkar gå eller hur långt det var till Nordpolen.

Men det är ju faktiskt många även idag som inte är så smarta, för visst är det väl meningslöst att leta efter intelligent liv på andra planeter, utan att  hitta det på jorden först.

Nä nu ska jag tillbaks till nutid, för nu blir det personalmöte innan mitt arbetspass börjar. En låååång dag alltså.