Fy bubblan vad jag är duktig. Ni blir bara avundsjuk om jag berättar allt jag hunnit med på min lediga dag. Skit oxå........att man ska ha så svårt för att ljuga. Men jag har i alla fall stekt köttbullar till ett helt regemente. 

Då jag stod där i matoset och ögonen tårades av löken, så kom jag att tänka på  hur man försökte få ekonomin att gå ihop då barnen var små. Då blev det många storkok minsann. Ibland kunde man ligga vaken och planera vad man skulle göra för mat som var billig och som räckte till många. Jag var privat dagmamma tills mina barn började skolan, så jag hade inte många kronor i inkomst. Men det var självvalt för jag kunde inte tänka mig att lämna bort mina barn varje morgon. Har aldrig ångrat mig, dessutom så var vi rätt många mammor som träffades och hade såååå roligt och mysigt tillsammans.

Då höns var bland det billigaste man kunde köpa så blev det ofta höna på menyn. Men jäklar vilken tid det tog att koka den.  Jag skämdes ibland för att vi inte köpte kyckling istället som då var lite finare att äta.  Men hönan blev så mör och god så det var nog ingen som  kände nån skillnad.

Vi bodde i lägenhet på den tiden och en dag så kom det några gubbar som skulle se över ventilationen. En av dem sniffade  lite överdrivet och vänder sig mot mig och säger: Ursäkta, men vad är det du kokar? Kände hur jag rodnade och var beredd på att dra till med en lögn. Men redan då hade jag svårt för att ljuga, så jag tar ett djup andetag innan jag avslöjar vad som ligger och puttrar i kastrullen. Just då öppnar den andra gubben sin käft och säger: Det luktar då förbannat gott..... Eftersom jag nu hade fått lite betänketid så svarade jag lite mumlande det är en Hen.

De nöjde sig med det svaret oavsett om de hörde vad jag sa eller inte. Jag ljög ju inte i alla fall, för Hen är ju höna på Engelska.  I dag skulle jag då absolut inte säga att jag hade en Hen i kastrullen.

 Hur kan man ha kommit på att Hen är ett könsneutralt ord egentligen. Höna är väl för fridens namn en hon eller.......

Puss och kram och nyp i stjärten.