Har ni kommit hem från frissan och gråtit nån gång?

 Det var i början av 70 talet och jag hade träffat världens snyggaste kille som pluggade på Sjöbefälsskolan och kom från Göteborg. Fattar ni vad häftigt! En kille som inte kom från landet eller från stan utan från Göteborg som låg sååå långt bort. Dessutom den härliga dialekten och inte minst en blivande sjöman. Jag var så mallig och lycklig men min bästis tyckte att jag plötsligt hade blivit så konstig och larvig. Jag var helt säker på att hon bara var avundsjuk, för hon hade ihop det med en grabb från stan. Hur häftigt var det på en skala?

Vi hade bestämt att gå på Disco på Lördagen och jag hade fixat sovplats hos min faster som bodde inne i stan. Själv bodde jag ju nästan tre mil inåt landet. Vad jag skulle ha för kläder hade jag noga tänkt ut men.....håret!!! Skulle ha varit så roligt att få kosta på sig att gå till en riktig frisör. Oftast var det min mamma eller tanten inne i byn som permanentade och klippte det som behövdes. Jag visste att det kostade jätte mycket att gå till en riktig frisör och min mamma hade det inte så gott ställt.

Jag tog mod till mig och la till stora charmen innan jag frågade om jag kunde få gå till en riktigt frissa inne i stan. Det lyckades så jag beställde tid hos den trendigaste frisörsalongen Fredagen innan. Men OJ så jag ångrade mig sen. Jag hade väntat mig en ung snygg frisör med modernaste frisyren. Men icke...En i mina ögon gammal kärring med en knut bak i nacken kom med permanentvätskan och saxen i högsta hugg. Vi brukade kalla denna frisyr som hon hade  för Pingstvänsknut då vår Söndagsskolsfröken alltid hade snört ihop sitt hår på detta sätt. Hjälp! Jag hade nog blandat ihop namnet på frisörsalongerna. Hur skulle detta sluta?

  Resultatet blev precis som jag befarade. Jag såg ut som en hybrid....en korsning mellan ett Gotlandsfår och en Dvärgpudel.....Jag betalade mot min vilja och sprang till bussen och försökte göra mig osynlig. Sen satt jag hemma och grät hela helgen och lyssnade på kavalkad på radion istället för Discot.....Vad är väl en bal på slottet....

Undrar just om Göteborgarn hade en trevlig Lördag? 
Det sägs att det hänger på håret. Men nog är en snygg insida viktigare❤
                         KRAMELIKRAM