Det sägs att hämnden är ljuv, men jag vet inte om jag håller med. Kommer ni ihåg den där läskiga dockan Lennart la under vår säng för att skrämma skiten ur mig. Jag lovade att han minsann skulle få tillbaks. Har grubblat en hel del på vad det kan vara som skrämmer honom.  I Fredags kom jag på nåt, han är nämligen livrädd för Fladdermöss. 

Då han nu tillhör gruppen som måste upp och kissa på natten så bestämde jag mig för att det är nog då det skulle passa bra med en liten hämnd. Så jag var in till leksaksaffären och köpte en låtsas fladdermus med en sugkopp under sig. Sen satte jag så fast den på insidan av toalettlocket innan jag gjorde kväll. 

  

                                   Då jag nu har haft jobbar helg och skulle upp 6.00 på Lördagsmorgonen så var det ju viktigt för mig att inte bli väckt. Ja vad tror ni hände?......Jo exakt kl. 02.15 då jag sover som hårdast så  hör jag det värsta vrålet. Jag flyger upp ur sängen och rusar yrvaken ut ur sovrummet. Men så kommer jag ihåg Fladdermusen. Jag ler och smyger mig in på toaletten för att få se Lennarts skräckslagna min. Men där är tomt, bara en Fladdermus som sitter och glor. Oj....han kanske blev så rädd att han rent av sprang ut på gatan. Jag går ner och kollar ut genom fönstret. Då hör jag honom ropa: Men kom upp och lägg dig  du ska ju snart upp och jobba.

Hade jag bara drömt att han skrek så hjärtskärande? Jag släcker så lyset och går upp och in i sovrummet, men blir stående helt förstenad i dörröppningen. Jag får inte fram ett ljud för jag är alldeles torr  i munnen och tungan har fastnat i gommen, känner hur blodet försvinner ner till knäskålarna och tar ett stadigt tag i dörrposten. Där.....där i sängen ligger inte Lennart. Eller är det han? Har ju hört talas om för tidigt åldrande.....var det detta som nu hade hänt honom.

Samlar mig lite och ser då att det är den där förbannade dockan igen men nu låg den inte under utan i sängen.

 Faan....Det var ju inte jag som skulle bli rädd. Dessutom är det inte lätt att somna om efter den upplevelsen.

 Ni undrar kanske om Lennart blev rädd för Fladdermusen och om det var han som verkligen skrek???? Ja fråga honom. Han bar flinar och ruskar på huvudet då jag frågar. Men jag undrar just......