Ibland är det bättre att hålla igen käften, sa ofta en tidigare kollega till mig.  Så sant så, för vissa dar blir det liksom bara fel. Idag var det lite av en sån dag....

Vi har ett inpasserings system där man använder chip armband. Gör man då ett en gångs besök så ska man ju lämna tillbaks sitt band. Det gör man i ett hål i en återtagare som står bakom en pelare i entrén. Nya kunder frågar ofta vad de ska göra med bandet då de ska gå hem. Vi svarar då: Stoppa ner det i hålet bakom pelaren. Men idag var jag nog inte så tydlig utan sa....Stoppa det i hålet där bak..... Kunden stirrade länge på mig innan jag insåg vad fel det blev. Han rynkade på pannan och såg lite äcklad ut. Men jag lyckades (tror jag) prata bort det.

Dröjde inte länge efter detta så ser jag en kvinna se lite irriterad ut och verkade vänta på någon då hon tittade på sin klocka upprepade gånger.  Hon tittar på mig och jag kände att jag borde kanske säga nåt, så jag säger: Ja där står du i väntans tider. Då tar hon sig för magen  och fräser till ...Jag vet, och det är ju därför jag är här och tränar....Då förstår jag att hon trodde att jag tyckte hon såg gravid ut. Inte lätt att förklara att det inte var det jag menade. Varför sa jag nåt överhuvudtaget? Hade kanske räckt om jag gett henne ett litet leende som visade att jag förstod att hon var irriterad för att hennes sällskap inte höll tiden.

Att hålla truten är en konstform har jag hört nån säga. Och visst är det en konst att vara tyst men ändå kommunicera. Eller så skriver man ner det man vill ha sagt, men då gäller det att man skriver rätt ord. Och på tal om hål...

  Denna skylt fanns vid ett jätte stort hål som vi såg då vi gjorde en rundtur på Kap Verde. Men om vi  nu bara hade förstått Svenska så vore det ju rent av farligt....

 Do not pass, non pasage översatt till.... slösa inte....på Svenska. Hmm...Inte kul att hamna i det hålet.

Nu är det bara 5 dagar kvar innan vi åker tillbaks till Kap Verde och njuter av sol, strand, bad  och NO STRESS.

                                

                    HA NU EN TOPPEN HELG OCH GLÖM INTE BORT ATT GE                                          VARANDRA BERÖM.


                                                          KRAMELIKRAM