Det sägs att det inte är sommar förrän medeltemperaturen varaktigt är över 10 plusgrader. Nu skiter jag i att vänta på det, för jag har så många sommarkläder som jag vill hinna använda innan hösten. Så idag tog jag på mig ett av mina vita jeans. Kände mig så fräsch och somrig men...

Då jag tittade mig i spegeln så kom jag att tänka på en liten pinsam kommentar mitt äldsta barnbarn Linnea sa då vi var i Egypten. Hon var väl kanske 5 år då. Jag hade även då tagit på mig ett par vita byxor som jag noga valt ut.  Vi skulle gå ut och äta och även ta en shoppingrunda. Då vi kommit en lång bit bort från hotellet och Linnea började bli lite trött i benen och hamnade lite på efterkälken så ropade hon:

 Mormor! Vilka fina trosor du har. Jag tänkte att hon ville nog bara att jag skulle sakta ner på farten lite. Men så säger hon  - Mormor....jag älskar blommor.....jag vill oxå ha blommiga trosor. Nu stannade jag och vände mig mot henne samtidigt som jag rynkade pannan.....Hur vet du att jag har blommiga trosor?

 Hon behövde inte svara för då jag lyfter på armen lite för att se mig själv i baken så ser jag det....Nu kan vi snacka om transparenta byxor. Helvete vad genomskinliga de var och jag som hade trosor med  röda Tulpaner på. Jag lovar att även om jag var lite solbränd så var jag nu ännu rödare i facet än de där Tulpanerna.....Idag har jag bara vita byxor i kraftigare jeanstyg. Men det sägs att:

 Den moderna kvinnan klär sig efter mottot att ju mer männen ser, desto mer slipper de inbilla sig.....