Jag brukar ju sura lite över att vår dagstidning är så tunn. Det måste väl ändå ha hänt nåt roligt eller tråkigt som man kan skriva om. Enda fördelen är väl att jag kan sova lite längre på morgonen då jag läser den på 3 minuter.  Jag räknade till 30 sidor...alltså inte blad utan sidor!!! Det blir ca. 1:- sidan. Då ska ni veta att jag hoppar över de 3 sidorna med TV guiden, 1 sida med korsord, 1 sida med serier, 1 sida med jobb annonser, 1 sida vanliga annonser,  1 sida ekonomi  och slutligen 3 sidor med sport. Alltså blir det 19 sidor kvar = 8 blad. Tur att man inte är en stor familj och använder tidningen som dasspapper nuförtiden.... Men i morse var det iallafall en artikel som fångade mitt intresse så jag höll på att komma försent till badis.

"Första artikeln skriven av en robot" Fattar ni? Nu jäklar kommer säkert vår tidning bli dubbel så tjock. En robot som skriver 45 texter på några sekunder.

 Naturligtvis så är frågan om det blir en massa arbetslösa journalister nu? Den som ställde frågan fick svaret: Inte just nu då den måste utvecklas. Men om de kan utveckla den vilket de jobbar på så kommer den självklart att kunna utföra tjänsten som en journalist gör idag. Jag satt där vid köksbordet och kliade mig i skallen....fattade ingenting. 

Jag fick en konstig bild framför mig.....att det ringer på min dörr och då jag öppnar så står det en robot där och vill göra en intervju. Hur i hela frídens namn snackar man med en robot? Då han är en robot så kan han ju inte få hjärnsläpp men vad kan en robot göra om han får kortslutning? Det vill jag inte ens tänka på...

Vem av oss blir först att skriva en blogg med hjälp av en robot? Den utmaningen antar inte jag iallafall. Ingen robot ska då få ersätta mig.

                                Bildresultat för robot 

ROBOT  TILL ANNAN ROBOT: JAG SAKNAR FAKTISKT MÄNNISKORNA. DE VAR ALLT BRA TREVLIGA I ALLA FALL.