Så har vi avnjutit årets första surströmming. Lika gott som vanligt, men då tiden alltid går fort då man har trevligt så blev det  nästan morgon innan vi kom i säng. Vilket betyder att vi är lite trötta idag.

 Det är lite som att välja mellan Aftonbladet eller Expressen då man köper surströmming. Ska vi ta Ulvens eller Oscars. Vem är bäst? Bestämde mig för att testa båda för att få svar på detta. Men tyvärr så kände jag ingen skillnad så det får bli priset som avgör hädanefter.

Jag kommer aldrig mer att tjata på L. om att han inte får glömma att ta på sig säkerhetsbältet. För det är så att han vill alltid backa ut från carporten ner på gatan innan han spänner fast sig. Vilket innebär att han ibland glömmer bort att ta på sig bältet överhuvudtaget. Det är då  min vanliga kommentar kommer: Men ta på dig bältet,tänk att du aldrig lär dig. Det har ju varit lag på det ända sen 1975...... blabla bla bla.....

Men så hände nåt härom dagen som har fått mig att inse att jag från och med nu ska vara tyst. Vi sätter oss alltså i bilen för att åka och handla och jag kör min berömda fras som vanligt. L. knäpper på sig bältet och vi kör vidare då vi plötsligt möter en polisbil. Ja vad säger jag då tror ni? Jamen titta nu, vilken tur att du hade bältet på dig. Vi hade kunnat åka på 2.500 kronor i böter om jag inte påmint dig.

Då vrider L. på huvudet och säger: Det är väl en jäkla tur att du aldrig glömmer nåt för du har ju bältet på dig ser jag. Då tar jag i bältet med handen och drar den utåt för att liksom visa att här ser du en som minsann inte glömmer. Men vad är detta......Det är inte bältet jag håller i, utan det är axelremmen på  min handväska som sitter tvärsöver magen istället. Hur gick detta till? Hur kunde jag bara göra en sån miss? Jag som aldrig brukar glömma bältet. Jag hade ju kunnat bli 2500:- fattigare. 

 Så nu lovar jag att jag ska hålla igen käften nästa gång. Gissa vem som gick runt och flinade hela den kvällen? Jag kan säga så mycket att det inte var jag.

Människan är det enda djur som kan rodna, och som har anledning att göra det.

 Den här vackra fjärilen har då ingen anledning att rodna.

  Tror inte att Älgen heller behöver kunna rodna

 


Myrorna rodnar inte heller även om jag tycker att de har anledning till det ibland

Jag gör tårna upp för den här helgen som har innehållit både födelsedagskalas och surströmmingsfest.

 Så stekpannan har fått vila den är helgen.