Visst är vi väl alla original? Kom att fundera lite över just det då vi idag var och såg " den stora kometen" som en jätte duktig amatör teatergrupp spelade upp vid utescenen vid Janne Vängman torpet. Den ligger så himla fint i en skogsglänta med stor skog runtom nån mil från oss. Den handlar om en man vid namn Janne Vängman som bodde där i närheten nån gång i seklets början. Det har skrivits många böcker om honom och även gjorts komedifilmer. Han var ungefär som Åsa Nisse.

Det var då jag satt där som jag tänkte att han var nog ett original på sin tid. Vadå original? Är det bra eller dåligt? Det fanns väl en "byfåne" i nästan varje by och de var ju oxå original. Men då var det negativt. Prylar kan ju vara original, men då det är första exemplaret av något och inte en kopia så är det fint och oftast dyrt. Alltså är det väl fint att vara ett original eller??? Som någon klok person har sagt: Du föddes som ett original, dö inte som en kopia.

Det finns bara en av mig och det är jag, och det finns bara en av dig och det är du. Vilket är väl en jäkla tur för jag skulle bli skiträdd om jag skulle möta en kopia av mig själv. Huga.

Nu ska jag njuta av tanken att i morrn är det Måndag och vet ni vad? Det skiter jag i......Tjo flöjt som Janne Vängman sa.

 En scen från  "den stora kometen". Han som håller i hatten är Offan som ofta skriver så snälla kommentarer i min blogg. Så här kommer en liten hälsning till dig Offan: Ni var super duktiga, vi skrattade konstant i nästan två timmar. Tack för det. 

Om ni vill veta mer om Janne Vängman sällskapet  så kolla här    http://www.jannevangman.nu