Vår mamma somnade in natten till Tisdag. Vi var där hela tiden sista dygnet. Känns så bra att vi kunde ta farväl av henne då hon fortfarande fanns med oss. Slut på mors lidande.

Mamma.

 Du sitter nog och ler nu då du ser att jag skriver till dig fast du inte finns här hos oss. Men  bara för att vi inte ser dig så vet jag att du är med oss hela tiden ändå. Det var en fruktansvärd sista tid du fick, med så onödigt lidande. De sista åren sa du att du inte kunde gråta längre, det tyckte du var jobbigt. Men mamma, det är inte tårarna som talar om hur det känns. Utan det vi känner inom oss. Så mycket som du har fått gått igenom i ditt liv, visst har det funnits många glädjestunder men så mycket sorg och lidande du har fått stå ut med. Men du klagade aldrig. Då måste man nog till slut stänga av lite för att orka. Du har valt vilka psalmer vi ska sjunga för dig på din begravning. bl.a Tryggare kan ingen vara. Kommer du ihåg att farmor ofta sjöng den för oss, men gjorde om texten till "Tryggare kan ingen vara än Inga-Gretas barna skara" Så sant.  Inte lätt att ensam uppfostra fyra barn. Men jag tycker du har lyckats alldelses utmärkt. Jag vet att du är stolt över oss. Det är din förtjänst mamma. Ja,ja vi har ju gener från pappa oxå. Så det är väl kombinationen. (Nu ler jag).  Jag lovar att vi kommer att vara rädda om varandra, för jag vet  hur viktigt det är för dig att vi är sams. Jag kommer fortsätta att skriva till dig, men inte offentligt. Jag vet att du oxå gillade skriva även om det var lite mer i smyg. Du har inte uppmuntrat mig till det, men jag vet att du har fått dra på munnen många gånger då du smygläste vad jag skrev då jag bodde hemma. Tack snälla mamma för det. Jag ville ju så att alla skulle läsa men då fanns ju inte de möjligheter som finns idag.  Koppla nu av och njut av att få vara tillsammans med alla de du har saknat så. Nu behöver du inte vara orolig eller ha ont. Nu avslutar jag med att ge dig en stor varm kram, jag känner lukten av din parfym.

Kram från Annika 

                                                

                    De vackraste sakerna i livet