I morse var det så mörkt så jag fick tända lampan då jag skulle läsa tidningen. Satt bara och väntade på värsta smällen men det blev inte så men däremot så öppnade himlen sig. Visst är det typiskt jag, som hade tänkt rensa ogräs idag. Man vet ju aldrig när man får nästa "rensa ogräs infall" Ser ju i tidningen hur folk annonserar om ditt och datt så jag borde kanske sätta in en annons där det står - självplockning av ogräs - Vet ni förresten att Maskros på franska heter Pissenlit och betyder kiss i säng. Man blir ju inte särskilt sugen på Maskrosvin efter att ha läst det.

Nu kom jag ju osökt att tänka på lite sämre odörer som surströmming tex. Vet ni att det nu finns skorpor med smak av just surströmming. Herregud vilken fantasi en del har. Men det kan ju bli en väldans bra bantningsmetod för serverar man  en surströmmings skorpa till förrätt så tror jag inte man är särskilt sugen på att äta varken huvud eller efterrätt sen. 

Nä, surströmming ska ätas som den är på gammalt hederligt vis och inget annat tjafs. Man kanske skulle ta och kontakta Surströmmingsakademin.....

På tal om dålig lukt så känner jag en som hade  hoppats att hans soppåse hade innehållit lite surströmming den morgonen han gick till jobbet. För då kanske detta inte hade hänt: Det är Sven som brukar spara bröd m.m i en påse som han sen matar fåglarna med då han är på väg till jobbet. Han står där på Vindbron och slänger ut brödet till alla hungriga fåglar som simmar där inunder, så även denna morgon stannar han till och öppnar sin påse med veckans brödrester. Tror han ja....Detta var innan vi blev duktiga på att sortera våra sopor. Inte blev fåglarna glad den morgonen för de gillar nog varken plastpåsar, fimpar, köttben, dambindor m.m. Gissa vem som kom till jobbet 15 minuter tidigare? för nu gällde det att försvinna från brottsplatsen snabbt. Detta berättade han senare på dan då han kom till badis, gissa om vi fick oss ett gott skratt.

Jäklar... jag tror visst det har slutat regna och mitt "rensa ogräs infall" som just har gått över.

Tänker tillbaks på förra sommaren då vi var ute för att fånga vår egen fisk. Det var en sååå varm och skön eftermiddag.

                  

                                 Men vi stannade kanske lite för länge....

                  

  För jag tycker inte fisken ser så pigg ut. Nästan som den vore rökt...eller var det en surströmming vi fick?