Jag gick igenom besiktningen i Måndags och är sååå glad. Så nu kan jag pusta ut igen.

I helgen så fixade jag till en ordentlig buffe till alla småfåglarna utanför fönstret. Gillar att sitta och titta på de småliven då jag kommer hem från ett arbetspass. Har kostat på lite extra fint käk och det märks för vi har ovanligt många småfåglar på besök i år. 

I dag då jag kämpade mig uppför Kackelabacken och mina ben började bli riktigt trötta så såg jag verkligen fram emot att få sitta en stund och njuta av mina gäster. 

Så jag tar av mig ytterkläderna, värmer på kaffet och sätter mig på höger sida av köksbordet där jag har bästa utsikten och fäster blicken på Äppelträdet där småfåglarna  brukar samlas. Men något händer med mig....plötsligt blir allt svartvitt....jag känner hur jag börjar kallsvettas. Allt där ute är plötsligt som en gammal svartvit film....håller jag på att bli färgblind? Spiller ut kaffet då jag reser mig upp och sträcker mig mot fönstret för att se bättre. Då plötsligt hör jag ett oväsen utan dess like och det är som hela vår gräsmatta lyfter upp mot skyn. Det är SKATOR. All den fina maten är nu borta och där flyger nu ett gäng med proppmätta skrikande Skator istället.

Jag säger några väl valda ord om vad jag tycker om dessa fåglar och torkar upp kaffet. Den där maten var faktiskt inte ämnat för dem, de kan äta upp äpplena som ligger på backen istället. Jag smågnäller lite högt och blir plötsligt tyst.... Är det jag som låter så där? Vad kallas såna som gnäller så där? Jo, att man är en jäkla Skata. Men inte vill väl jag vara en sån. Hur kan det komma sig att jag inte gillar Skator fast jag själv är en? 

 De är ju riktigt vackra egentligen och intelligenta. Dessutom har de väl oxå all rätt att få äta sig mätta. I min trädgård finns ju inga gränser och alla oavsett färg är välkomna. Så nu har jag tänkt om eller tänkt till...

                                                                      

(Men.....de kan väl i alla fall nöja sig med att äta det som ramlar ner på marken. Snart får vi väl döpa om hela gatan till Kvarteret Skatan)