Jamen då var den jobbar helgen över. Om den var jobbig? Nej, tvär lugnt. Det kom ju en massa snö i går så barnen var väl ute och lekte i den kan man hoppas. Sen är det ju skyltsöndag med en massa aktiviteter. Har nyss beskådat ett fint fyverkeri från vårt fönster. Det är nog det enda vi kommer att ta del av denna skyltsöndag.

Det har inte hänt nåt speciellt nere på badis. Men jag hörde en rolig kommentar som jag måste få berätta. Det var två medelålders herrar som stod och pratade med varandra, då den ene sa. Hur gammal är du egentligen? Jag är två år yngre än dig men om inte farsan hade varit så blyg så hade vi varit jämngamla, svarade han.

Igår då jag gick hem så hade det drivit igen så jag såg inte vart vägen var. Jag brukar gå på en gå/cykelväg så det  fanns inga bilspår. Jag fick helt enkelt chansa. Så jäkla jobbigt det var. I morse så hade de plogat, men tydligen så hade traktorn följt mina spår. För det syndes då ingen asfalt där han skottat utan bara gräs. Så nu har jag alltså dragit en ny väg utan att gjort en ansökan till Länstyrelsen eller byggnadsnämnen. Det är väl ett svartbygge det. Men lite stolt är jag för nu har jag kortat ner min väg till jobbet då jag har gjort den betydligt rakare.

Nu ska jag ta och värma lite glögg och tända lite ljus med tändstickor. För doften av svavel och glögg det är barndomsminnen det. Sen ska det vara ljus med riktig stearin då är det advent hos mig.